Sporttábor

TÁMOP-os pályázatunk keretén belül augusztus 11-16-ig került sor második Sporttáborunkra, mely az elsőhöz hasonlóan szintén több helyszínen zajlott. Az első négy napot ebben a táborban is Orfűn és Abaligeten töltötték a gyerekek és kísérőik.  Számos változatos programban vehettek részt, túráztak erdőben és barlangban egyaránt, fürödtek, eveztek, bicikliztek, de minderről olvassuk inkább néhányuk beszámolóját:

„A Sporttábor első napján, Abaligeten voltunk, és megnéztük a barlangot és a Denevérmúzeumot. Megtudtuk, hogy a denevér nem bánt, sőt sok hasznot hajt az embereknek.  Ezen a napon fürödtünk, és sorversenyeket játszottunk az Abaligeti-tó partján. Abaligetről elgyalogoltunk Orfűre, ahol a táborhelyünk volt.
A második napon voltunk túrázni. Az erdő kicsit nedves volt, ezért sokat csúszkáltunk, de azért ügyesek voltunk.
A harmadik napon a Trió barlangban voltunk túrázni, érdekes volt csúszni-mászni a szűk járatokban, már attól féltünk, hogy egy – két gyerek beszorul.  Volt közülünk, aki úgy érezte, hogy nem lesz szenvedélyes barlangász. Délután hazaértünk, és lementünk fürödni a kistóra. Volt, aki elfelejtette kivenni a zsebéből a telefonját.
A negyedik napon lementünk a nagy tóra kenuzni, sárkányhajózni, kajakozni, és nagyon jól éreztük magunkat. A sárkányhajózás volt a legjobb, mert csak akkor megy a hajó, ha mindenki összedolgozik. Fárasztó volt, de élvezetes. Ezen a napon hazajöttünk Orfűről.
Az ötödik nap biciklivel elmentünk a Dombai-tóhoz. A biciklizés mellett kereket is cseréltünk, a Dombai-tóban fürödtünk, és lehetett vizibiciklizni is.
A hatodik nap busszal mentünk a Mecsextrém parkba. István aknáig gyalogoltunk és ott szálltunk fel a 12-es buszra. Nagyon tetszett a kötélpálya, a bob is jó volt, de azért féltünk.
Lehetett Gokartozni, trambulinozni, X –jumpozni. Nagyon jól éreztük magunkat, és máskor is szívesen elmennék.” Kovács Rebeka 6. oszt. Vasas

„Nagyon tetszett a Sporttábor. Az első négy napot Orfűn és Abaligeten töltöttük.  Sok élménnyel gazdagodtunk a tábor során, voltunk Orfűn a Trió-barlangban, Abaligeten, és még sok szép helyen. Az orfűi tavon kipróbáltuk a sárkányhajózást, ez különösen tetszett, de kenuztunk, kajakoztunk és fürödtünk is. Ez a nap fárasztott el bennünket a legjobban, szerintem másnap mindenkinek izomláza volt.  Az ötödik napon lebicikliztünk a Dombai – tóra is. Az utolsó napon pedig elmentünk a Mecsextrém parkba. Nagyon jó volt minden, amit a tábor során átélhettünk.” Fazekas Alexa 8. oszt. Somogy

„Nagyon örültem, hogy ezen a nyáron lehetőségem volt a sporttábort is kipróbálni. Az első négy napban Orfűn voltunk, ahol a napokat túrázással, akadályversenyekkel töltöttük és délután strandra mentünk. Szerencsére jó időnk volt, így alkalmunk volt a sárkányhajót is kipróbálni. Esténként a barlangászok házában voltunk elszállásolva. Az ötödik napon már otthonról indultunk biciklivel a Dombai-tóhoz. Itt pihenés gyanánt fürödhettünk a tóban, majd visszaérkezésünkkor szalonnát sütöttünk a Somogyi iskolánál. Az utolsó napon a Mecsextrém parkba mentünk, játszottunk a játszóházban, boboztunk, quadoztunk, gokartoztunk. Nekem legjobban a kötélpálya tetszett. Igazán fárasztó, de élménnyel teli volt ez a pár nap, amit köszönünk a szervezőknek és a segítő tanároknak.”

Róth Norbert

A szervezők nevében köszönetet mondunk a két táborvezetőnek Szende Csabáné, Irénkének és Salamon Szabolcsnak, valamint az önkéntes segítőknek Klepach Zoltánnénak, Milotta Péternek és Szende Róbertnek lelkes és lelkiismeretes munkájukért. Köszönjük, hogy ilyen, programokban és élményekben gazdag tábort álmodtak és valósítottak meg. A gyerekek visszajelzései azt mutatják, hogy érdemes ehhez hasonló táborokat szervezni. A tábor költségeit, gyerekenként 18.000 Ft-ot, a Vasasért Egyesület biztosította a résztvevők számára, mint a TÁMOP 3.2.3/09/2-2010-0055 Építő közösségek c. projekt kedvezményezettje.

És végül egy, a táborhoz kapcsolódó szülői levél:

Kocsisné Nagy Margit projektvezető

Berényi Zoltán szakmai vezető

Comments

comments