Rongálás

Rongálás

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy nem csak a Vasasi Iskola környékén rongálnak egyre fiatalabb gyerekek, hanem már a játszótereken is.

A Fenyő utca végén található játszóteret is rongálják. Május végén a csúszda alatti homokozó fakeretét szétrugdalta B. Attila (10 éves)egy kis társával. Nem sok időnek kellett eltelnie, hogy ismét ne bírjon magával, és unokatestvérével, G. Rékával(15 éves), 07. 05.- én délután az egyik padot is sikerült megrongálni.

Sajnálattal tapasztaltuk, amikor haza jöttünk, hogy ismételten rongálták a játszóteret, kiborították a szemetest. Több szomszéd is látta az esetet, amikor dolguk végeztével elhagyták a „művüket”.

Több a környéken lakó újítgatja, karbantartja a játszóteret, többek között a hintákat javítja, ezeken lécet cserél, a csúszdát csavarozza, illetve füvet nyír, mivel a közmunkások ritkán járnak erre, és az is előfordult, hogy a füvet ugyan lenyírták a focipályán, csak a játékok körül nem! Ezzel ugyan semmi probléma, mert a gyerekeink játszanak itt, és szívesen csináljuk, mindezt önerőből. Ez régen is így volt.

Azonban az nagyon bosszant mindenkit, hogy egyesek nem játszani jönnek fel, hanem rongálni. A minimum az lenne, ha a kedves szülők a csemetéikkel feljönnének és megjavítanák azt, amit a gyermekeik tönkre tettek! Illetve a megfelelő elbeszélgetést és büntetést eszközölnék.

Tisztelettel: Ö. Ildikó

Comments

comments