Emlékezés:Bárány György

Emlékezés Bárány Györgyre, aki már egy éve nincs közöttünk

Lehullott egy csillag, kialudt egy fáklya fénye. Árván maradt egy hangszer, aminek gazdája társa, az ismeretlen messzeségbe örökre eltávozott.Elment, és itt hagyta zenészbarátait, a vasasi fúvósok kis közösségét Bárány György, akit mindenki nagyon szeretett, és tisztelt.
úttörőként, több, mint fél évszázaddal ezelőtt kezdett el zenélni. Szorgalma és tehetsége példamutató volt mindenki számára. Több műfajban is zenélt, játszott a Huba János vezette szalonzenekarban, a hatvanas években elkalandozott a tánczene világába is. Számtalan helyre eljutott a hosszúhetényi népi együttes zenekatával, és sok szép sikert tudhatott magáénak. de szíve  és gyökerei mindig idekötötték a vasasi bányászzenekarhoz.
Bárány György emberi nagyságára mindannyian tisztelettel tekintettünk, mert tudtuk, hogy betegsége miatt mekkora erőfeszítésre van szüksége, hogy velünk zenélhessen.
Drága Gyuri! Évtizedeken keresztül a zenészbarátság tartott össze bennünket. Most mindennek vége, mert a könyörtelen kórral való küzdelemben a halál győzött.Kiszakított közülünk, és végtelen nagy üresség maradt utánad!
Elköszönök tőled a vasasi bányászzenekar nevében, abban a reményben búcsúzunk, hogy egyszer mindannyian ott fönn  az égi zenekarban muzyikáljuk kedvenc számodat a Losonci-indulót!
Németh Tamás

Comments

comments