Fogathajtás

A Somogyi Betyárok Lovas Egyesület 2011.06.25.-én rendezte immár hagyományosnak tekinthető fogathajtó versenyét, ezzel a látványos programmal igyekeztünk színesíteni a közösség életét. Az elmúlt hat év során ötödik alkalommal volt lovasverseny. A színvonal évről évre emelkedett, teljes mértékig megfelünk a Magyar Lovas Szövetség ’C’ kategóriás szabályzatának. Baranya megyében ritka a pénzdíjas verseny, méltán lehet rá büszke minden helyi lakos .

Ezúton fejezzük ki hálás köszönetünket a Bányász Torna Club-nak, mert a tavalyi év során pályát biztosított rendezvényünknek! 2010-ben a versenyt megelőző időben hullott eső az eredeti helyszínt oly mértékben eláztatta, hogy az esemény lebonyolítására alkalmatlanná vált.

A verseny a korábbi menetrendtől némileg eltérő, a két fordulós akadályhajtás összevetéssel g zárult, tehát a hibátlan hajtók egy rövid harmadik forduló során küzdöttek a dobogó legfelsőbb fokáért. A vadászhajtás helyett pontgyűjtő verseny volt a második versenyszám, melyben 12 akadály volt a pályán elhelyezve, minden akadály más pontszámot ért, a hajtók az akadályokon tetszés szerinti sorrendben haladhattak keresztül a rendelkezésre álló idő alatt, de egy akadályon legfeljebb kétszer mehetett át a fogat. Az idő leteltével a lehető leghamarabb át kellett haladni a fotocellán, és hogy ne legyen a játék olyan egyszerű, verőhiba esetén a vert akadály pontszáma levonásra került. Az a versenyző nyer aki a legtöbb pontot gyűjti.

A versenyszámok között rendkívül látványos huszárbemutatóval szórakoztattuk a vendégeket, és a persze gasztronómiai élvezetekben sem volt hiány. A verseny ideje alatt Airsoft fegyverek kipróbálására volt lehetőség.

Hálát adunk mindannyian, hogy a teremtő Isten napfényes időjárással jutalmazta a rendezőség és a versenyzők erőfeszítéseit!

Lukács Tibor

Somogyi Betyár

Comments

comments