Challenge Day 2011

Challenge Day/Kihívás Napja 2011.

Vasas-Somogy idén együtt csatlakozott a Magyarországon először 1991-ben megrendezett nemzetközi kihíváshoz. Akkor még csak 71 település nevezett be. Mára már az ország településeinek több mint a fele vett részt a vetélkedésben, egy vagy több alkalommal.

Az első Challenge Day-t 1983-ban, Kanadában rendezték meg, hogy eldöntsék melyik a legsportosabb település az országban. A vetélkedőt, melyben a legtöbb regisztrált 15 perces sportolást felmutató település nyer (lélekszámhoz viszonyítva), azóta már nemcsak Kanadában, hanem számos országban, így hazánkban is minden évben megrendezik. 1994-ben, Kihívás Napjára keresztelték az eseményt.

A sportprogramok a tavalyihoz hasonlóan idén is reggel 6 órakor indultak, és este 9 óráig tartottak. Reggel 6 órakor jógával kezdtünk a Kossuth Művelődési Ház füves területén. Idén ezt megtehettük, mert szerencsére nem volt olyan hideg és esős az idő, mint tavaly. A délelőtti programok az iskolákban, óvodákban és Idősek Napközijében zajlottak, a tavalyihoz hasonló menetrend szerint. Voltak sorversenyek, váltóversenyek, zenés torna, tánc, kötélhúzás, séta, futás, zsákban futás stb. A délutáni programok különböző helyszíneken folytak. Somogyban a Pernecker utcai sportpályán focibajnokságra került sor, 14:00 órától először gyerekek részvételével, majd 18: 00 órától felnőttek rúgták a bőrt. Ugyancsak itt a sportpálya körül futásra nevezhetett, aki szeretett volna több pontot gyűjteni településének. Vasason a Sportpályán akadályversenyen és fociedzésen vehettek részt a mozogni vágyók. A Kossuth és Berze Nagy János Művelődési Házakban ping-pongozási lehetőség várta az érdeklődőket. Az aerobikosok Vasason, és Somogyban is külön foglalkozást tartottak településeink előbbre jutása érdekében. Somogyban a jiu jitsu edzést szintén e napra tették, ezzel is növelve esélyeinket. A napot Vasason zártuk jógával és néptánccal, az utóbbin sajnos csak nagyon kevesen jelentek meg. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy csak a 13. helyen végeztünk. Az első 10 helyezett közül sorsolták ki azt a három települést, akik fejenként 75.000 Ft-ot nyertek. Lehet, hogy ez nem túl sok, de vehettünk volna rajta sporteszközöket.

A magam, és szervezőtársaim nevében szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki legalább egy 15 perces mozgással közelebb juttatta településeinket a győzelemhez. Különösen azokat illeti köszönet, akik elejétől végig talpon voltak, és igyekeztek minél több embert bevonni a versengésbe. Külön köszönetet érdemelnek az iskolák és a vasasi óvoda azon pedagógusai, akik lelkesedésükkel hozzájárultak az elért eredményünkhöz, mely a tavalyinál már valamivel jobb volt. Szintén külön köszönetet érdemel az a fuvarozó, aki ingyen fuvarozta a Berzébe, majd onnan vissza a helyére a ping-pong asztalt, ezzel is hozzájárulva rendezvényünk sikeréhez. Név szerint azért nem említek senkit, mert nem szeretném, ha valakit is véletlenül kifelejtenék, valamint akkor biztosan túllépném, az e cikkre szánt helyet, és nem jutna hely a fényképekre. A somogyi óvodát sajnálatos módon elfelejtettem bevonni a játékba, de jövőre rájuk is számítunk. Biztos vagyok benne, hogy az idén elindult összefogással jövőre esélyünk lesz felkerülni a sorsolásra érdemesnek ítélt települések listájára.

Kocsisné Nagy Margit

Comments

comments