Fogathajtás

A Somogyi Betyárok Lovas Egyesület 2011.06.25.-én rendezi immár hagyományosnak tekinthető fogathajtó versenyét, ezzel a látványos programmal igyekszünk színesíteni a közösség életét. Az elmúlt hat év során ötödik alkalommal kerül lovasverseny megrendezésre. A színvonal évről évre emelkedett, teljes mértékig megfelünk a Magyar Lovas Szövetség ’C’ kategóriás szabályzatának. Baranya megyében ritka a pénzdíjas verseny, méltán lehet rá büszke minden helyi lakos . Ezúton fejezzük ki hálás köszönetünket a Bányász Torna Club részére mert a tavalyi év során pályát biztosított rendezvényünknek! 2010-ben a versenyt megelőző időszakban lehullott csapadék az eredeti helyszínt olyan mértékben eláztatta, hogy az esemény lebonyolítására alkalmatlanná vált.

A verseny a korábbi menetrendtől némileg eltérő, a két fordulós akadályhajtás összevetéssel fog zárulni, tehát a hibátlan hajtók egy rövid harmadik forduló során küzdenek a dobogó legfelsőbb fokáért. A vadászhajtás helyett pontgyűjtő verseny lesz a második versenyszám, melyben 12 akadály lesz a pályán elhelyezve, minden akadály más pontszámot ér, a hajtók az akadályokon tetszés szerinti sorrendben haladhatnak keresztül a rendelkezésre álló idő alatt, de egy akadályon legfeljebb kétszer mehet át a fogat. Az idő leteltével a lehető leghamarabb át kell haladni a fotocellán, és hogy ne legyen a játék olyan egyszerű, verőhiba esetén a vert akadály pontszáma levonásra kerül. Az a versenyző nyer aki a legtöbb pontot gyűjti.

A versenyszámok között rendkívül látványos huszárbemutatóval szórakoztatjuk a vendégeket, és a persze gasztronómiai élvezetekben sem lesz hiány. A verseny ideje alatt Airsoft fegyverek kipróbálására lesz lehetőség.  A rendezvényre a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk.

Imádkozzunk mindannyian, hogy a teremtő Isten jutalmazza napfényes időjárással a rendezőség és a versenyzők erőfeszítéseit!
Lukács Tibor

Somogyi Betyár

Comments

comments