Angyalok lepték el a vasasi iskola portáját

Tavasszal sajnálatos módon kishazánkba is begyűrűzött a koronavírus, amely kivétel nélkül megnehezítette mindannyiunk életét. A nehézségek egyesek életében betegség formájában, mások esetében viszont a kapcsolódó gazdasági válság miatt anyagi szűkösségben nyilvánult meg. Vasas lakossága, és így az iskola tanulói egyébként sem az anyagi jóllétről híresek, a járvány ezt a relatív szegénységet még tovább fokozta.

A Vasasi Általános Iskola tantestülete, kiemelve Lévainé Nagy Nelli pedagógiai asszisztens és Fischerné Várbiró Eszter tagintézményvezető november végén a tanulók helyzetét látván elkötelezték magukat iskolai szintű adománygyűjtő akció mellett. Hetekig tartó hosszú napok és nagyszámú telefonos megkeresések árán nagylelkű vállalkozók és egyéb angyalkák segítségének köszönhetően az iskola történetében hosszú idők óta először vált lehetővé a tanulók karácsonyi ajándékozása.

Az ,,angyalkák” segítségével az iskola mind a 117 tanulója részesülhetett kisebb-nagyobb ajándékban. Az alsó tagozatosok egyenként cipősdobozok formájában több ajándékot kaptak, míg a felsősök szerényebb, nekik való ajándékcsomagokhoz jutottak. Előfordultak olyan ajándékok is, melyek értéke bőven 10 ezer forint feletti volt.

Az ajándékokat a gyerekek december 18-án kapták meg az iskolában. Az ajándékozást a védekezés jegyében osztályonként külön idősávokban, maszkviselése mellett a portán felállított karácsonyfa előtt énekléssel egybekötött program keretében tartották meg.

Tartja a közmondás, hogy ,,jobb adni, mint kapni”. Az iskola esetében ez hatványozottan igaz volt. A gyerekek olyannyira örültek a meglepetésnek, hogy sokaknak könycseppek hagyták el arcájukat. A tapasztalatok megerősítették a tantestület motivációját abban, hogy az iskola a helyi közösség kulcsfontosságú építőköve legyen. Cél, hogy az iskolai nevelés kiegészüljön olyan jellegű támogatással is, amely segíti a fiatalok mindennapjait. A karácsonyi ünnepség óta Lévainé Nagy Nellin keresztül így jutott hozzá egy vasasi család ágyakon túl egy korszerűbb kazánhoz is.

A tantestület ezúton is szeretné megköszönni a segítők önzetlen közreműködését, továbbá kellemes Ünnepeket szeretne kívánni valamennyi diáknak, hozzátartozónak, lakosnak.

 

Comments

comments