Egészség nap

AZ EGÉSZSÉG NEM PÉNZ KÉRDÉSE!

EGÉSZ NAPOS RENDEZVÉNY A TESTI ÉS LELKI EGÉSZSÉGÜNKÉRT VASASON

Ha igaz, hogy nem pénzkérdés az egészség, akkor min és kin múlik?

Ezekre a kérdésekre kaphat választ mindenki, aki ellátogat június 19-én vasárnap egészségmegőrző egyesületünk nagyszabású programjára a Kacatos presszóhoz Vasasra a Bethlen Gábor u.13. alá.

A programot úgy igyekeztünk összeállítani, hogy gyerekek, idősek, férfiak, nők, egészségesek, betegek, függők és függetlenek számára kínáljunk hasznos információkat, inspiráló bemutatókat és az alternatív diagnosztikai és gyógyító kezelési módok kipróbálására is lehetőséget teremtsünk.

Reggel fél tíztől a köszöntőt követően a biodinamikus gazdálkodás Steineri módszerét követő Nemes Mátyás biogazdálkodó arról tart ismertetőt, hogy hogyan tudjuk kertünkben hatékonyan, vegyszerek nélkül megtermelni az egészséges élelmünket. Kiss Sándorné Margitka, a Baja-Mag szövetségtől érkezik hozzánk gyógyfüveivel és azok egészségünkre gyakorolt hatásairól. Sztupák Andrea természetgyógyász, kineziológus arról lebbenti fel előttünk a fátylat, hogy hogyan hatnak az érzelmek, a gondolatok a fizikai testre és hogyan érthetjük meg a tudatalattink üzeneteit.

Batánovics Angéla az energiagyógyászatról tart ismertetőt, Dósai Kornélia pedig azzal ismertet meg bennünket, hogy hogyan tudunk megszabadulni nem kívánt szokásainktól fülakupunktúrás módszerrel. Bercsa Ottó masszőr, ETI-s végzettrégű reflexológustól a Kossuth Művelődési Házban hetente tartott előadásai során már eddig is sok praktikát hallottunk arról, hogy milyen egyszerű és hasznos fogásokkal, mely pontok nyomásával enyhíthetjük fájdalmainkat, segíthetjük a szervezetünk működését. Gyakorlati bemutatót, táplálkozási tanácsokat kapunk tőle.

A környezetünk óvása, a komposztálás népszerűsítése érdekében versenyt hirdetünk az egyesületünk által forgalmazott újrahasznosított anyagból gyártott elmés kis komposztáló láda összerakására és áthelyezésére. Aki a helyszínen történő némi gyakorlást követően a legrövidebb időn belül képes a láda összerakására, ajándékba kapja azt. Receptversenyt hirdetünk meg két kategóriában:

1./ Egészséges vendégváró, és 2/Egészséges tízórai.

Mindkét kategóriában a könnyen, gyorsan, egészséges növényi alapanyagokból elkészített étkeket preferálja a zsűri. Aki kóstolót is hoz, meggyőzhetőbbé teheti a bírálókat.

Az udvaron felállított kis színpadon jóga, thai-chi és aerobic bemutatót láthatnak az érdeklődők.

A nap illusztris vendége lesz Padmanabha Swami jógamester, aki szívesen főz nekünk növényi alapanyagú finomságokat.

És a hab a tortán! Az előadók mellett még jó néhány hagyományos és alternatív orvoslásban jeleskedő szakember fog ellátogatni hozzánk, akik különféle szűrővizsgálatokat, kezeléseket fognak végezni ingyenesen. Így lehetőség nyílik szem-és hallásvizsgálatra, vércukor, testzsír és vérnyomás mérésére, visszérvizsgálatra, különféle gyógymasszázsokra, biorezonanciás és bioenergetikai állapotfelmérésekre. Pszichológusunk életvezetési tanácsadással igyekszik a különféle kríziseken, problémákon átsegíteni a hozzá fordulókat.

Arra kérjük az érdeklődőket, hogy a rövidesen minden lakásba eljuttatott szórólapokon feltűntetett telefonszámon jelentsék be igényeiket a szűrésekre, kezelésekre, hogy időben szervezni tudjuk a gyógyítók időbeosztását.

A Tündérkert Családi Napközi a gyerekeknek játszóházat fog üzemeltetni a felújítás alatt álló egyesületi házunk (Vasas, Bethlen Gábor u. 8 ) kertjében, ahol a kisgyermekes szülők bártan otthagyhatják gyermekeiket, míg ők az út túloldalán lévő helyszínen a programokból csemegézhetnek.

A rossz idő sem akadály! Ha esik, és nem tarthatjuk a programok jó részét a Kacatos és az egyesületi házunk udvarán a szabadban, akkor a rendezvény helyszínét a vasasi általános iskolába tesszük át.

Napüdvözlet Egészségmegőrző és Életmód Egyesület
Szőts Rózsa elnök

Comments

comments