Vasasiak a Pécs-Harkány futóversenyen

Idén sem hiányoztak a vasasi futók a 25 km-es versenyről, ahonnan ezúttal egy bronzéremmel tért haza vasasi delegáció.

 

Március 4-én rendezték meg a 35. jubileumi Pécs-Harkány országúti futóversenyt, ahol néhány fővel és szép eredményekkel a vasasiak is képviseltették magukat. Kiváló időjárási körülmények között lehetett futni, jó volt a szervezés, sok volt a frissítőállomás, finom volt a „befutó gulyás”, minden adott volt a jó hangulathoz.

Schneider Pál korosztályos címvédőként érkezett az idei versenyre, hiszen 2018-ban első helyen ért célba a 60-64 évesek kategóriájában. Egyéni indulóként 1 óra 57:51 perc alatt tette meg a 25 km-t, ezzel idén korosztályában a III. helyet érte el, míg Horváth Csaba, szintén egyéni indulóként 2 óra 26:42 perc alatt ért be, ami ugyancsak szép teljesítmény.

A többi vasasi versenyző három fős csapat tagjaként futott, a PVSK férfi csapata, amiben Kovács Ferenc volt a befutó ember, 1 óra 37:28 perces idővel V. helyezett lett, a nőknél szintén a PVSK, Freierné Kovács Dóra részvételével 1 óra 40:19 perc alatt – alig lemaradva a férfiaktól! – II. helyen ért célba.

Igazi amatőrökből és nem is a legfiatalabbakból állt a Bányász TC csapata – tagjai: Horváth Csaba, Taar Ilona, Bodor Miklós – mi 2 óra 21 perces idővel, tisztességesen helyt állva, a 131 csapat közül 32-ek lettünk. A kellemes fürdő után mindenki fáradtan, de elégedetten ment haza.

 

Taar Ilona


Edzésből versennyé

Sportolók több, mint 30 éve futottak először szervezetten Pécs és Harkány között, eredetileg a pécsi sportklub, a PVSK futói edzésnek szánták a 25 kilométeres távot. A kezdetek miatt a verseny rajtja a mai napig a PVSK verseny utcai edzőközpontjának közelében van, maga az esemény azonban mára több száz fős versennyé alakult.

A 25 kilométert minden évben a futószezon legelején, február végén-március elején teljesíthetik a futók, egyedül vagy három fős csapat tagjaként is, utóbbi esetben 8.5, 9 és 7.5 km-es résztávok jutnak az egyes csapattagoknak.

A verseny a pécsi Verseny utcából indulva Kertváros felé hagyja el a várost, majd a pogányi reptér mellett halad tovább. A futók keresztülvágnak Szalántán, később pedig a Túronyon is, ahol egy kellemetlen emelkedő teszi próbára a kitartásukat. A verseny hagyományosan a harkányi főúton, a fürdő bejáratához közel ér véget.

Comments

comments