Közgyűlés, közmeghallgatás felemás eredményekkel

Közgyűlés, közmeghallgatás felemás eredményekkel

Novemberben is megvolt a város szokásos közgyűlése. A sajtóban, online médiában és a város e-ügyintézés oldalán a tárgyalt előterjesztések, a közgyűlés menete olvasható volt már. A megújult Pécs TV kábelen és online is közvetíti, közvetítette. Én mindössze a településrészeinket érintő három vonatkozást emelem ki: Az egyik, hogy Páva Zsolt polgármester még a szeptemberi közgyűlésen megtett felvetésemre, most konkrét egyeztetést javasolt a városi buszmegálló-létesítéssel kapcsolatban. Mint ismeretes, a városban több száz új buszmegállót létesítenek, viszont a tervekben településünk külön nem szerepelt. Javaslatomat elfogadták, és egyeztetésen kerül kiválasztásra mindhárom településrészen a létesítendő buszmegállók telepítési helyei. Szívesen fogadom mindenki javaslatát e tárgyban. A másik ügy abban hasonlatos az előzőhöz, hogy a modern kamerarendszerből sem tervezi a város, hogy a területünkre is kiépít néhányat. Itt még „dolgozni” kell az ügyön, a helyi polgárőr egyesületek bevonásával, természetesen a lakossági vélemények figyelembevételével. Itt szintén javaslatomra látnak lehetőséget a buszmegállókhoz hasonlóan egyeztetni, hogy ebben a kérdésben is kedvező változást érjünk el. A harmadik esemény a közmeghallgatás volt. Nos, elenyésző, mindössze pár érdeklődő jött csak el, hogy meghallgassa a városi nagyberuházásokról, településfejlesztésekről szóló elképzeléseket. Ahhoz, hogy ebben a kérdésben is előrelépést érjünk el, önálló javaslattal élünk a decemberi közgyűlésen, hogy a korábban jól (de legalábbis sokkal jobban és több helyen) működő volt „részönkormányzatok” legyenek „visszaállítva” a jogszabály adta testületi-szervezeti keretek közt.

Röviden hírt kell adni egy mindannyiunkat érintő ideiglenes változásról: az orvosi rendelők felújításáról. Örömteli, hogy ez a projekt elindul, a városi következetes fejlesztések részeként. A rendelők felújítása alatt, a fogorvosi rendelő a Vasasért Egyesület székhelyén (a Kistamás Könyvtár Pont ideiglenesen a Kossuthban működik) Vasas, Bencze J. u. 6. szám alatt fogadja a betegeket, várhatóan december első hetében már itt lesz a rendelés. A vasasi háziorvosi ellátás is új helyen lesz átmenetileg, a Berze N. J. Művelődési Házban, a kisebb helyiségben lesz a rendelés, szintén december első hetétől kezdődően. A gyermekorvosi rendelés – információnk szerint – Hirden, a Harangláb utcai faluházba
kerül át, szintén kb. 4-6 hónapos időtartamra, amíg a somogyi gyermekorvosi rendelő felújítása tart. Az ideiglenes átalakítási munkák jó ütemben zajlanak mindhárom helyen. Kérem, fogadják mindhárom helyen megértéssel és türelemmel a jelen helyzetet, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a települési egészségügyi szolgáltatások minősége javuljon.

Végezetül minden Kedves Olvasónknak kívánok szeretettel teljes békés, boldog karácsonyt és eredményes új esztendőt!

Berényi Zoltán
önkormányzati képviselő

Comments

comments