RESPEKT! Megkereste a leszakadt végtagot és életben tartotta a motorost a pécsi hős!

RESPEKT! Megkereste a leszakadt végtagot és életben tartotta a motorost a pécsi hős!

Írta: Németh Krisztina – PécsMA

  1. 09. 28.

 

Rózsa-Bakacsi Ferenc olyat tett, ami nem biztos, hogy sokunk eszébe jutna hasonló esetben. Történetét a Mecsek Polgárőr Egyesület osztotta meg a közösségi oldalon pár órával a baleset után, de már most rengetegen gratulálnak hőstettéért. Ferenc autóstársaival együtt egy motoros életét mentette meg, nem is akárhogy!

Munkából indult hazafelé Rózsa-Bakacsi Ferenc, aki egy súlyos közlekedési balesetnek először csak szemtanúja volt, majd a sérült megmentőjévé vált.

Egy motoros ütközött autóval, de Az ütközés akkora erejű volt, hogy a motoros lába leszakadt.

Rózsa-Bakacsi Ferenc akkor ért oda, amikor egy szabadnapos mentőtiszt és egy autós már elkezdte kezelni a motorost, aki elvesztette a lábát a balesetben.

– Valakinek a nadrágszíjával a sérült lábát elkötötték és próbálták a lehetőségeik szerint ápolni – mesélte a PécsMa.hu-nak Ferenc.

Ferencet megkérték, hogy keresse meg a végtagot, ami az út szélén feküdt.

– Megtaláltam, és az autómban lévő elsősegélydobozban található kötözőkkel betekertem a lábat. Ekkor érkeztek a rendőrök is a helyszínre, akiket külön szeretnék kiemelni – tette hozzá Ferenc.

Az elsősegélynyújtás ideje alatt egy másik autós, egy hölgy jégért szaladt a közeli benzinkúthoz azért, hogy jégre tudják tenni a végtagot.

Ezután pedig a sérült motorossal foglalkoztak több segítőtársával együtt, nehogy eszméletét veszítse mindaddig, amíg a mentők ki nem érkeznek a helyszínre.

Rózsa-Bakacsi Ferenc a baleset után ott maradt, és a helyszínen a forgalom elterelésében segédkezett! A baleset egyébként a Kozármislenynél található körforgalomnál, a Nagyárpád felé vezető kijárat előtt történt.

Comments

comments