Búcsú Kövesi Ferenc és Vida Zsolt atyáktól

Búcsú Kövesi Ferenc és Vida Zsolt atyáktól

 

  1. augusztustól Kövesi Ferenc és Vida Zsolt atyák új szolgálati helyre kerülnek. A somogyi Kolping házban búcsúztak el tőlük a rendszeres templomba járók, Vassné Szántó Márta ott elhangzott beszédével köszönünk el tőlük mi is az SHV részéről.

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Kövesi Ferenc plébános urat, és Vida Zsolt atyát!

Különös oka van a mai összejövetelünknek. A sok vidám, derűs alkalom után ennek a napnak a hangulata egészen más. Búcsúzóra jöttünk össze, jelenlétünkkel tiszteletünket, hálánkat, szeretetünket szeretnénk kifejezni. A búcsú elszomorít, azt jelzi, hogy valami elmúlt, véget ért. A búcsút a szeretet megnehezíti. De a búcsú mindig emlékeket is idéz, régi szép eseményeket hoz vissza.

Feri atyához sok személyes emlék fűz. Hosszú éveken keresztül dolgoztunk együtt, ő fáradhatatlan volt a misék, ünnepi események, programok megtartásában, mi szívesen segítettünk neki ebben erőnk szerint.

Zsolt atya megjelenésére is emlékszem. Mindenki örömmel, szeretettel fogadta. Pillanatok alatt ráéreztünk a belőle áradó nyugalomra, jó szándékra, befogadásra, ezért mi is könnyen befogadtuk őt. Mikor el kellett mennie innen, mindenki sajnálta, és mindenki örült, amikor újra megjelent templomainkban, és megint hallhattuk miséit, gondolatait. Köszönjük! Fekete István gondolataival szeretném befejezni: „Az idő múlhat, a jóság és a szeretet nem múlik el az évszakokkal, nem múlik el az emberekkel. Hanem örökös, mint a testetlen valóság, s ezekből mindenki annyit kap, amennyit megérdemel.”

Reméljük, és hisszük, hogy a mai napon és a jövőben is érezni fogjátok azt a szeretetet és hálát, tiszteletet, amit útravalónak szeretnénk adni nektek. További utatokon jó egészséget, kitartást, a jó Isten segítségét kívánjuk nektek! Isten veletek!

Vassné Szántó Márta és SHV Szerkesztőség

Comments

comments