Képviselőjelölt: Berkecz Balázs – Riport

  • Bemutatkozás: kicsoda ön, melyik párt színeiben indul? Hol nőtt fel, mivel foglalkozott eddigi életében?

Berkecz Balázs vagyok, egy lánygyermek büszke édesapja. Az Együtt jelöltjeként indulok a választáson. Pécsett születtem, itt is élek. Főépítész, településtervező és területfejlesztési szakember vagyok. Országgyűlési képviselő még nem voltam sosem, de bízom benne, hogy 2018-tól Hird, Somogy és Vasas lakóit is képviselhetem majd a Parlamentben.

  • Mit tart a választókerületben jelenleg legfontosabb megoldandó feladatnak?

Sajnos Pécs jelenleg nem rendelkezik olyan megvalósítható városfejlesztési stratégiával, amely megnyugtatóan megmutatná, hogyan lehet a várost fenntartható fejlődési pályára állítani a következő tíz év távlatában, az elért eredményekre támaszkodva. Pécs további városfejlesztési lehetőségeire azonban jelentős korlátozó tényezőként hat a város adósságállománya és az állami gyámság, ezt rendbe kell tenni.

Pécsnek és a térségnek jóval nagyobb mértékben szükséges részesülnie a fejlesztési támogatásokból, hiszen a rendszerváltás után hirtelen megszűnt 20 ezer állami munkahelyet nem sikerült eddig visszapótolni. Ennek a térségnek állami közreműködéssel kell külön kedvezményeket biztosítani az itt beruházni vagy letelepedni szándékozó vállalkozások számára, ezzel segítve a munkahelyteremtést.

  • Megválasztása esetén mit szeretne elérni 4 év alatt a választókerületben?

Szakmai meggyőződésem, hogy megvalósítható, komplex városfejlesztési stratégiával, bevételtermelő kiadásokkal, a közszféra és a magánszféra strukturált együttműködésével – akár uniós támogatások nélkül is – van lehetőség komoly fejlődési pályát befutnia Pécsnek, de ez elválaszthatatlan a helyi gazdaság fejlődésétől. Ezért Pécsett a legnagyobb hangsúlyt a megfelelő város- és gazdaságfejlesztési stratégia kidolgozása mellett a helyi gazdaságra kell fordítani. Pécsnek szüksége van a befektetői tőke támogatására is, amely készen áll az új minőségek létrehozására (például a kreatív iparban), elő kell segíteni az egyetem és a legfejlettebb technológiákat alkalmazó ipari vállalkozások együttműködését.

Kormányon be kell fejezni az M9, az M6 és az M60-as építését, mert az új befektetőket és beruházókat hoz a térségbe. Ezek elérésén fogok elsősorban dolgozni.

  • Miért szavazzanak önre Hird, Somogy és Vasas lakói?

A Fidesz kormánykomisszárokat szabadított ránk mindenütt, de én a szervilizmussal szemben a szakmaiságot képviselem. Nem hatalmat akarok, hanem lehetőséget. Fogékony vagyok és érzékeny az emberek problémáira, miközben közel 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. Tapasztalatból tudom, hogy kizárólag munkával lehet tartós eredményeket elérni. Pécsnek és Baranyának ma bátor emberekre van szüksége, akik nem félnek változtatni, akik nem félnek együttműködni egymással. Számomra a politika közügy. Közös céljaink tisztességes szolgálata, közös problémáink megoldása, az igazság kiderítése. Ezért küzdöttem a Pécs mellé tervezett atomhulladék-lerakó ellen, és ezért lepleztem le a pécsi városvezetés dilettáns, milliárdokat felemésztő gazdálkodását, de szót emeltem a pécsiek közös vagyonának elherdálása ellen is. Ezért dolgozom a tisztességes közéletért, egy szabadabb Magyarországért. Ezért kérem minden változást óhajtó választó támogatását.

Comments

comments