„Tanulj Tinó!” KOBEKO OK(OS)ÍTÓ

„Tanulj Tinó!”

KOBEKO OK(OS)ÍTÓ

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Széchenyi 2020 által meghirdetett EFOP- 3.7.3-16 sz. Egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása c. felhívás program beszámolója és ajánlója

 

Historika: április 18., 17:30. (Helyszín: Székház Benze J. u 6.)

Történelmi témájú előadás-sorozat, helytörténeti, nemzetiségi és kulturális hagyatékok megismerésével. Gyakorlati kompetenciáink, közösségeinkhez, kultúránkhoz fűződő tudásunk a változó világban folyamatos bővítésre, kiegészítésre és megújításra szorul. A tanulás időbeli és térbeli kitágulása elmossa a határvonalakat a szabadidős és kulturális időtöltés során megszerzett ismeretek, képességek és az iskolai tanulás közben elsajátított tudás között.

 

Angol nyelv kezdőknek: áprilistól minden kedden 13:30-tól

Angol nyelvi képző klub, mely angol nyelvismeretekkel nem rendelkező résztvevők számára nyújt ismereteket. A tanulás időbeli és térbeli kitágulása elmossa a határvonalakat a szabadidős és kulturális időtöltés során megszerzett ismeretek, képességek és az iskolai tanulás közben elsajátított tudás között. A tanítás folyamatának fontos eleme, hogy az óra tartalmilag és módszertanilag változatos legyen, az egyes lépések logikusan kövessék egymást. Az egyes munkaformák – frontális, páros, kiscsoportos, egyéni – és azok tartalma indokolt és változatos legyen.

 

Kismama mentálhigiéne: április 19., 10:00

Az alapozó modulok ismereteinek integrálása a mentálhigiénés szemléletmód kialakítása. Cél a különböző konfliktusmegoldási módszerek megismertetése, valamint használata. A képzésben részt vevő képessé tétele az ember és az emberi kapcsolatok, az ember és a környezete komplexitásának megértésére, belső és külső folyamatainak értelmezésére, befolyásolására, saját harmóniájának megőrzésére, valamint helyreállítására.

Komplex testi-lelki gondozás – Jóga: Kéthetente: április 6. 16:30. Április 20., 16:30

A hatha jóga először a fizikai testre fordítja a figyelmét, ami úgy jelenik meg, mint a lélek megtestesülésének és tevékenységeinek az eszköze. Az elme megtisztítása nem lehetséges a test megtisztítása nélkül, amelyben működik, és amely befolyással van rá.

 

Kommunikációs tréning: április 4., 17:00 Április 18., 17:00

Ki ne tapasztalta volna, hogy nap, mint nap egy személyben több szerepet is játszik? Mert egyszerre anyuka, és társ, meg barát és kolléga? Nem beszélve arról, hogy van olyan, amikor páciensként és ügyfélként kell „megjelenni” és játszani, alakítani a szerepet. És ki ne tapasztalta volna, hogy ezek a szerepek időnként egymásnak feszülnek? Egy kis tréningezéssel, odafigyeléssel, tudatossággal mégis kisimíthatóak az ellentétek… Erről fogunk beszélni, beszélgetni. Így körbejárjuk a „kinek”-„mit”-„hogyan”-t… Gyesen innen és túl mindenkit várunk!

A Berze Nagy János Művelődési Ház felújítása miatt a programok a Kossuth Művelődési Házban lesznek.

 

A fenti programokról várjuk az észrevételeket, érdeklődőket a szokásos elérhetőségeinken; személyesen a Kossuth Művelődési Házban (Búzakalász u. 47.), telefonon a 72/337-838, illetve a +3630/183-5730 telefonszámokon és az info@kobeko.hu e-mail-címen.

 

 

 

 

 

Comments

comments