Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

 

az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), Széchenyi 2020 által meghirdetett 1.3.5-16-2016-00389 számú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című projektünk keretében lezajló programok beszámolója és ajánlója.

Tea-ház
A novemberi hónapban ellátogattunk a Zsolnay Negyedbe egy Csoko-Láda nevű boltba. Ahol a gyerekek elkészíthették saját kézzel csokijukat. Megszórhatták arany, ezüst, színes cukorkával is. Nagy öröm volt ez mindenkinek, lehetett közben kóstolgatni is. Ebben a hónapban több alkalommal előszeretettel társasoztak és dominóztak is. Olvasó délutánt is tartottunk a sok érdekes könyvből válogatva. Adventre készülődés alkalmával ismét készítünk adventi koszorúkat, mint tavaly. A Tea-Ház nevében is szeretnénk Mindenkinek Békés Boldog Ünnepeket kívánni.
Klubvezető: Somogyi Klaudia
Baba- Mama klub: Minden héten, csütörtökön 10:00 órakor a Berze Nagy János Művelődési házban.
Ringató december 8. 10.00
Mocorgó december 14. 10:40
Klubvezető: Csémi Hajnalka

Berze Darts Klub
November hónapban lezajlott a versenysorozatunk utolsó fordulója. A legnagyobb kupát, az első helyet, Horváth Gábor „Scooter”-nak sikerült elnyernie. A második és harmadik helyen Wider Zsolt és Klajbár Zoltán „Kolbi” végzett, gratulálunk mind hármuknak az évben elért eredményeikért! A havi fordulót Erős Tamás nyerte, neki is gratulálunk! A következő amatőr versenyünkről érdeklődni a Berze Nagy János Művelődési házban edzésnapokon! Minden csatlakozót szívesen látunk és persze a hétköznapokban is a gyakorlásokra! Hétfő, Kedd, Szerda, 16 óra!
Klubvezető: Hering Gyula

Kattanj rá Nagyi! A találkozások folyamán főként gyakorlati tanácsadás folyik, odafigyelve a személyes problémákra, kérdésekre. Foglalkozások továbbra is csütörtökönként 17:30-19:00 óráig folynak, melyekre szívesen várunk minden további érdeklődőt a Kossuth Művelődési Házban.
Foglalkozásvezető: Tóbi Antal
Történelem klub A novemberi előadáson az I. világháborút és az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlását elevenítettük fel. December 14-i előadás témája Európa védőszentje: Szt. Benedek és a magyar bencések. Helyszín: Kistamás Gyula Könyvtár, 17.30
Előadó: Czeininger Tamás

Fotószakkör Továbbra is várjuk az érdeklődőket, a fotózás szerelmeseit. Várjuk a kezdő fotósokat is. Minden alkalommal figyelmet szentelünk a kezdő lépésekre is. Fényképező gép nem szükséges.
December 13-a 17.00 Kossuth Műv. Ház
Foglalkozásvezető: Dékány Zsolt

Életmódváltó klub Folyamatosan bővül Életmódváltó klubunk. Továbbra is a téma a helyes táplálkozás, a tudatos vásárlás és a rendszeres sport bevezetése az életünkben. Újabb klubfoglalkozás december 6. 17.00. Kossuth Műv. Ház
Továbbra is lehetőség van egyéni állapotfelmérésre (előzetes időpont egyeztetéssel) és tanácsadásra. Érdeklődni lehet személyesen, e-mailben és telefonon is a Kossuth Művelődési házban: info@kobeko.hu +3630/183-5730 és megtalálsz a facebook-on is.
Foglalkozásvezető: Adrián Dorottya

Túra: Novemberben ragyogó napsütésben túráztunk a Zengővárkonyi szelídgesztenyésben. Megkerestük az idei év fáját, amely idén Zengővárkony hős szelídgesztenye fája lett. Meglátogattuk még a Tojásmúzeumot és a Szalmamúzeumot is, a program befejezéseként pedig megtekintettük a pécsváradi várat.
Szervező: Tóthné Dobos Éva

Kertész klub: Decemberi foglalkozás alkalmával idén is megtartjuk a szokásos Adventi készülődésünket a Berze Művelődési Házban. Hangolódjunk együtt a karácsonyra.
December 13. 16.00
Szervező: Novák Gyöngyi

Házi sütemények versenye December 9.-én kerül sor az első Vasasi Házi sütemények versenyére, melyre várjuk a jelentkezéseket. Érdeklődni lehet személyesen, e-mailben és telefonon is a Kossuth Művelődési házban. Részletek a plakátokon, honlapon és a facebook-on.
Szervező: Novák Gyöngyi

Mestertár Idén is megrendezésre kerülő Adventi ünnepségünk keretein belül a helyi termelők és kézművesek árulják portékáikat. Ünnepi műsort adnak a helyi közösség tagjai.
December 9. 10.00 Helyszín: Berze Nagy János Művelődési ház

A fenti programokról várjuk az észrevételeket érdeklődőket a szokásos elérhetőségeinken; személyesen a Kossuth Művelődési Házban (Búzakalász u. 47.), telefonon a 72/337-838 illetve a +3630/183-5730 telefonszámokon és az info@kobeko.hu e-mail címen.

Comments

comments