A Vasasi Bányász Fúvószenekar újabb koncertre készül

A Vasasi Bányász Fúvószenekar újabb koncertre készül

2014 tavaszán kerültem a Vasasi Bányász Fúvószenekar élére. A lelkes muzsikusokkal való közös munka meghozta gyümölcsét, 2015 májusában nagy sikerű ünnepi koncertet adtunk a Vasasi Bányászotthonban.
A 86. születésnapi hangversenyünk után még azon a nyáron, egy sikerekben gazdag egyhetes erdélyi koncertkörúton vehettünk részt. Színvonalas koncerteken szerepelhettünk és sok közös élménnyel lettünk gazdagabbak.
A tavalyi év azonban nagy változásokat hozott. Többen távoztak zenekarunkból – ki egyéb elfoglaltsága, ki betegség miatt és sajnos volt olyan kollégánk is, aki elhunyt.
Elkezdtük a zenekar fiatalítását. Középiskolások, egyetemisták és fiatal felnőttek csatlakoztak hozzánk. Az új kollégák magas szintű hangszeres tudásukkal és az idősebb kollégák tiszteletével, hamar beilleszkedtek zenekarunkba.
Tavaly augusztus végén már egy megújult zenekarral vettünk részt a Sajószentpéteren megrendezett Országos Bányász Fúvószenekari találkozón, ahol két nagy sikerű koncertet is adtunk.
Idén tavasszal Juhász Tibor Barátommal és kollégámmal- aki a Siklósi Városi Fúvószenekar karnagya- egy szakmai beszélgetésünk alkalmával felvetődött az ötlet, hogy mi lenne, ha egyesítve erőinket egy olyan zenekari együttműködést hoznánk létre amellyel nagyobb előadói gárdát igénylő műveket is el tudnánk játszani. Az ötlet megvalósult. Júliusban már néhány kollégánk a siklósi zenekarral egy hetet töltött a Horvát tengerparton, ahol ötezer ( ! ) ember előtt koncerteztek.
Szeptemberben már együtt léptünk fel a Vasasi Retro Bányásznapon, majd a Pécsi Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Fesztiválon. Nagy élmény volt számunkra, hogy együtt vonulhattunk fel a Vasasi Mazsorettekkel, akik Kelemen Csilla felkészítésének köszönhetően méltán vívták ki a közönség vastapsát.
Szeptember 23-án a Kézdivásárhelyi Fúvószenekarral és mazsorettjeikkel, valamint a vasasi mazsorettekkel szerepeltünk a Székely Napon.
A következő nagyon fontos esemény zenekarunk életében a 2017. december 1-én tartandó koncertünk, melyen szeretnénk megünnepelni zenekarunk fennállásának 88. évfordulóját. A műsor a Díszőrség indulóval kezdődik Fuchs Miklós kollégánk és barátunk emlékére- akinek ez az induló volt a kedvence. Ő volt eddig a leghosszabb ideig zenekarunk tagja, több mint 60 évig volt a zenekar első szárnykürtöse. Az est további részében filmzenéket hallhat a közönség- Morricone szerzeményeitől, a Csillagok Háborúja keresztmetszeten át egészen Michael Jackson Thriller című számáig.
Mi várható 2018-ban?
A jövő évben zenekarunk 89. születésnapi koncertje mellett számos falunapon és fesztiválon fog szerepelni. A siklósiakkal együttműködve egy hetet töltünk majd a Horvát tengerparton, ezt követően pedig Pármába utazunk – ahol szintén egy hetet fogunk eltölteni egy fúvószenekari fesztivál résztvevőjeként.
Zenekarunkba várunk minden olyan fiatalt és „régebb óta fiatalt”, aki kedvet érez az együtt muzsikáláshoz, aki szeretne egy jó zenekarban játszani és egy remek közösség tagja lenni!
Ünnepi hangversenyünkre mindenkit szeretettel várunk! Töltsenek el velünk egy kellemes estét, Vasason a Bányászotthonban 2017. december 1-én 18 órától!

 

Vucseta László karnagy

Comments

comments