Nyári tábor 2017 augusztus 7-11.

Nyári tábor 2017 augusztus 7-11.
gyermekek jutalomként, tanulmányi eredményeik, vagy más tevékenységük alapján vehettek részt az egyébként részvételi díj mentes rendezvényen. A táborozás költségeit a Vasasi Szent Borbála egyesület állta abból az uniós pályázatból melyet megnyert. Köszönet érte! A tábort Decsi István alpolgármester úr nyitotta meg. Megnyitóbeszédében elmondta, hogy nagy örömet érez a településrészen történő kulturális és egyéb más rendezvények megvalósulása kapcsán!
Az első napot az ismerkedés és a feloldódás Augusztus 7-11. között nyári táborozási lehetőség nyílott meg a helyi gyermekek számára. A jegyében közös főzéssel és lovazással töltöttük.
A gyerekek gyorsan megtalálták a közös hangot egymással és a lovakkal is. A főzés nagy sikert aratott, a jövőben is alkalmazni fogjuk.
Kedden a nap első felében a lovak játszottak szerepet, ebéd után pedig a hagyományőrzés, íjazás töltötte ki a napot. Haramza Márk hagyományőrző igazán színes képet festett az ősökről, sőt még pozsonyi csatát is megismertette a gyerekekkel.
Szerdán az állatkert bejárása után a helyi étteremben ebédeltünk. Ezt követően a lómosás következett. Azt hiszem ez legalább olyan élményt okozott nekik mint a közös főzés,annál is inkább mert nem csak a lovak de a gyerekek is megfürödtek.
Csütörtökön a Mecsextrém parkban töltöttük, ami szintén nagy sikert aratott. Az ebédet a helyi étteremben költöttük el, majd miután a gyerekek nem akartak hazamenni így még ráhúztunk egy kis időt.
A pénteki napra tervezett túra a reggelit követően indult és 12 óra körül érkezett meg a Kövestetőre. Ebéd előtt még a kilátóhoz is el tudtunk menni, majd a helyi étteremben mindenki jóllakott. A parkban még hideg dinnyével kínáltuk őket. A haza úton a gyerekek sajnálkoztak, hogy vége a tábornak. Remélhetőleg sikerült egy életre szóló élményt szerezni nekik.

Kóta László

 

 

 

Comments

comments