Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

 

az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), Széchenyi 2020 által meghirdetett 1.3.5-16-2016-00389 számú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című projektünk keretében lezajló programok beszámolója és ajánlója.

Teaház A Kiss Tamás Gyula Könyvtár felújítása miatt a nyári szünet volt a tea-házban. Remélhetőleg szeptemberben, az átadás után folytatódhatnak a gyerekeknek szánt programok.
Klubvezető: Somogyi Klaudia

Berze Darts Klub Augusztus hónapban megrendezésre került a vasasi amatőr Dbe ,Dki (dupla be szálló, dupla kiszálló) darts verseny, ami mindig egy különlegesen nehéz játék! A versenyen a döntőt Albert Gyula és Wider Zsolt játszotta, utóbbi bizonyult jobbnak, gratulálunk neki az első hely megszerzéséhez. Következő verseny Szeptember 30! Felvettük a kapcsolatot Bezzeg Nándorral és feltehetően október végén eljön hozzánk egy előadást tartani. Minden csatlakozót szívesen látunk és persze a hétköznapokban is a gyakorlásokra! Hétfő, Kedd, Szerda, 16 óra!
Klubvezető: Hering Gyula
Baba-Mama klub
Augusztusban sem maradtak programok nélkül az anyukák és a babák. A Ringató és a Mocorgó programokon is szép számmal voltak résztvevők, már a városból is járnak ki hozzánk.
Ringató: szeptember 15. 10.00 Berze Műv. Ház
Mocorgó: szeptember 21. 10:40 Berze Műv. Ház
Klubvezető: Tóthné Dobos Éva
Kattanj rá Nagyi! A találkozások folyamán főként gyakorlati tanácsadás folyik, odafigyelve a személyes problémákra, kérdésekre. Foglalkozások továbbra is csütörtökönként 17:30-19:00 óráig folynak, melyekre szívesen várunk minden további érdeklődőt a Kossuth Művelődési Házban.
Foglalkozásvezető: Tóbi Antal
Történelem klub Szent István király. Első királyunk helye a magyar történelemben egyértelmű. Bár a mai új-pogány felfogás mely érzelmi alapon alakít vélt történelmet a Koppánnyal szemben vitt istváni politika kritikája. Ezen a napon tisztára kell mosni a régmúltra pakolt tévhiteket. Ez az előadás erre vállalkozott. A következő alkalom témája A török uralom vége-egy labanc főúr élete-Koháry István. szeptember 12. 18:00, Kossuth Könyvtár
Előadó: Czeininger Tamás

Fotószakkör A nyári szünet után újra várjuk a fotózás szerelmeseit. Várjuk a kezdő fotósokat is. Minden alkalommal figyelmet szentelünk a kezdő lépésekre is. Fényképező gép nem szükséges. Szeptember 12. 17.00. Kossuth Műv. Ház
Foglalkozásvezető: Dékány Zsolt
Barkács klub A szeptember 21-i foglalkozáson a famegmunkálás alapjait gyakorolhatják az érdeklődők. Kossuth Műv. Ház
Foglalkozás szervező: Hering Gyula

Életmódváltó klub Folyamatosan bővül Életmódváltó klubunk. Továbbra is a téma a helyes táplálkozás, a tudatos vásárlás és a rendszeres sport bevezetése az életünkben. Újabb klubfoglalkozás szeptember 26, kedd. 17.30. Kossuth Műv. Ház
Továbbra is lehetőség van egyéni állapotfelmérésre (előzetes időpont egyeztetéssel) és tanácsadásra. Érdeklődni lehet személyesen, e-mailben és telefonon is a Kossuth Művelődési házban: info@kobeko.hu +3630/183-5730 és megtalálsz a facebook-on is.
Foglalkozásvezető: Adrián Dorottya

Túra A Keleti-Mecsek erdői az ébredő napfelkelte idején címmel hirdettünk túrát, azzal a céllal, hogy ne a rekkenő hőségben rójuk a kilométereket, hanem a kellemes hajnali hűvösben sétálhassunk az erdőben. Az ötlet bevált, sokan voltunk. A felkelő nap látványa a fák között igazán megkapó élmény volt. Következő túránk a Sás-völgyi Lombkorona sétány és tanösvény meglátogatása, szeptember 16. Indulás 8 órakor a Kossuth Műv. Ház elől telekocsikkal. Részletek a facebook KoBeKo túrák csoportban.
Túraszervező: Tóthné Dobos Éva

KoBeKo délután Esti szabadtéri mozizásra hívtuk az érdeklődőket egy kellemes nyári estén. Szavazás alapján a Rendes fickók című amerikai krimi-vígjátékot vetítettük. Igazi könnyed, nyári kikapcsolódás volt! Idén már nem, de jövőre remélhetőleg folytatjuk a kertmozi programot.
Foglalkozásvezető: Csémi Hajnalka

A fenti programokról várjuk az észrevételeket érdeklődőket a szokásos elérhetőségeinken; személyesen a Kossuth Művelődési Házban (Búzakalász u. 47.), telefonon a 72/337-838 illetve a +3630/183-5730 telefonszámokon és az info@kobeko.hu e-mail címen.

Comments

comments