Ismét Hazatérnek Gyaloglóink!

Nemrégiben meglátogattak az U23-as Eb-re készülő gyaloglók, (ahol Récsei Rita 20 km-en 9. helyezést ért el) s egy jó kis edzést csináltunk a faluban. Kerékpárral kísértem őket, s két néni beszélgetésére lettem figyelmes: „Ezek a mi gyaloglóink” , „most mintha többen lennének”.
A miskolci Kovács Soma meg is jegyezte: akikkel találkoztunk az utcán integettek meg bíztattak, itt szerethetik a gyaloglást!
Ismét lehetőség nyílik e szeretet kimutatására! Október 14.-én immár negyedik alkalommal rendezzük meg a Marcz Róbert Nemzetközi Gyalogló Emlékversenyt. A helyszín a szokásos Szövetkezet utca, Kút utca 1km-es pályája.
A verseny résztvevői között köszönthetjük a Budapest Honvéd Olimpikonjait: Récsei Rita, Venyercsán Bence, Srp Miklós személyében. Már jelezték részvételüket a miskolci, székesfehérvári, tatabányai szakosztályok. Ismét lesznek külföldi versenyzők Horvátországból,- a zágrábiak tavaly azt mondták hozzánk szinte haza járnak,- Szerbiából, Ausztriából. Érdeklődtek a verseny iránt a munkácsi( Ukrajna) gyaloglók, minden bizonnyal itt lesz francia barátunk, Emánuel Tardi is. A PSN-Zrt-nél is elkezdtük a gyaloglást, a kicsiknél már tavaly is voltak indulóink. Egy visszatérőt is köszönthetünk, az elmúlt évi versenyt Rabné Récsei Petra anyai örömök miatt kihagyta, és itt tervezi visszatérését. Tehát egy színvonalas remélhetőleg jó hangulatú versenyt láthatnak az oda kilátogatók, s ha már kijöttek, akkor gyalogoljanak is egyet az amatőrök versenyén!
Visszatérve a színvonalra, nem túl nagy múltra visszatekintő versenyünkön eddig két horvát és két magyar korosztályos csúcsnak örülhettünk! Baranya Megyében sem tavaly sem idén nem volt olyan verseny egyetlen sportágban sem, ahol három olimpikon is részt vett volna!
Srp Gyula

Comments

comments