Bizonytalan pénzügyi helyzet

Bizonytalan pénzügyi helyzet

 

 

 

Az utóbbi időben több helyen is lehetett olvasni arról, hogy a Pécs városa csődbe, vagy csőd közeli helyzetbe került és talán külső segítségre szorul. Hivatalos megerősítést vagy cáfolatot nem találtunk ezügyben, de a településeinket érintő tények önmagukban is elég beszédesek. Ahogy újságunkban is olvasható, több egyesület is jelezte, hogy nem kapja/kapta meg a korábban ígért, a működésükhöz szükséges pénzeket, így pedig több esemény megrendezése is veszélybe került.

 

Hirdről a Nőegylet jelezte, hogy idén nem tudják megtartani a falunapot az anyagiak hiánya miatt, Vasasról pedig a Vasasért Egyesületet érinti ez hátrányosan, illetve a Vasasi Bányász futballcsapata sem kapta meg a működéshez szükséges támogatást. Azt azonban nem tudjuk, hogy egyéb intézményeket vagy egyesületeket hogyan érint a pécsi csőd, mivel sem a polgármester, sem a képviselők egyelőre nem adtak tájékoztatást.

 

Emlékeztetőül: 2014-ben a kormány 34 milliárd forint adósságot fizetett ki Pécs helyett, Páva Zsolt polgármester akkor azt nyilatkozta: „Innentől kezdve szabadon tervezhetünk, koncentrálhatunk a város fejlesztésére, nyugodt körülmények között tudunk pályázni a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési ciklussal járó fejlesztési forrásokra”. (Magyar Nemzet Online, 2013.12.09, https://mno.hu/belfold/pinter-nullara-csokken-a-pecsi-adossag-1199695)

 

Bodor Miklós

Comments

comments