I. Berek Fesztivál

sdr

I. Berek Fesztivál

Színes programok és gyönyörű környezet várta azokat, akik ellátogattak a Berek Wakeboard és lovarda területére június 10-én szombaton.
Lukács Tibor lovas kocsis és lovas bemutatójával kezdődött a műsor. A helyi fellépők közül most a Csillag Mazsorett tartott bemutatót, az Igrice citerazenekar játszott, és hallhattuk Berze Nagy János Népdalkar előadását. A Somogyi Aerobik klubosok, is tartottak egy kis aerobik ízelítőt. A Mecsek kutyaiskola most először mutatkozott be nálunk. A kutyák nagyon szófogadóan és pontosan követték a parancsokat. Természetesen a wakeboardosok is megmutatták tudásukat és bátorságukat. A Mester-tár idén is elfoglalta a füves területet, kiegészítve a civil expo résztvevőivel. A helyi szervezetek, egyesületek is bemutatkozási lehetőséget kaptak. Ismét lehetett kóstolni és vásárolni. Kraft Tünde házi készítésű különböző ízesítésű sajtjait, Schweitzer Antal mézét, Kispeti Lászlóné Erzsike és lánya vattacukorral és lufikkal készültek. Skaczel Ildikóék különböző cukorkákat kínáltak. Patyi József kézi szövésű szőnyegei között lehetett válogatni. A gyerekek sem unatkoztak, lehetőség volt kipróbálni a mentő, rendőr, tűzoltó autók szirénáit, s a polgárőr és a rally-s autóba is be lehetett ülni. Volt még lehetőség kreatívkodni Zsalakó Istvánné Anci néninél és a Tegyünk Egymásért Egyesület asztalánál, arcot festetni a Baptista Gyülekezetnél. A retro- könnyvásáron, míg a szülők válogattak, a gyerekek a Baba- Mama Klub kitelepült játékaival játszhattak. A Napüdvözlet Egyesület csontkovácsolással és masszázzsal várta az érdeklődőket. Sajnos a szeszélyes időjárás megzavarta programokat, de a Ringató foglalkozást az eső ellenére is sikerült megtartani László Virágnak. Nagyon szépen köszönjük a tombola felajánlásokat, minden ajándék gazdára talált és remélhetőleg örömet okozott. A családi ügyességi vetélkedőre sok bátor és ügyes család gyűlt össze, sőt műsoron kívül a gyerekeknek új versenyt kellett indítani, olyan nagy volt az érdeklődés. Az estét a Lélekzengetők együttes műsora, később Sorosits Judit és Pálmai Péter bálja zárta. Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt. Örülünk, hogy ilyen sokan kilátogattak ezen a szeszélyes nyári napon

Reméljük hagyományt teremtettünk az első Berek fesztivállal. Bízunk benne, hogy jövőre még több színes programmal várhatjuk a helyi lakosokat és még többen kilátogatnak egy kis szórakozásra.

Csémi Hajnalka
marketing ügyintéző
Vasasért Egyesület- KobeKo Művelődési Központ

Comments

comments