Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

Sok Jó-hírünk Van

„KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

 

az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), Széchenyi 2020 által meghirdetett 1.3.5-16-2016-00389 számú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című projektünk keretében lezajló programok beszámolója  és ajánlója.

 

 

 • Meselámpa A Sürgő-forgó gyöngyvirág mesével hangolódtunk rá az Anyák napjára. Később Pöttyös Panni és Kockás Peti naplóját meséltük el, ami alapján bábokat készítettünk és elbáboztuk a történetet a többi óvodásnak.

Foglalkozásvezető: Lobodáné Somlai Erika

 • Teaház A Tea-Házas gyerekekkel ellátogattunk a Zsolnay Negyedbe a” Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúrába” Kovács Gyula már 33 éve készít cukorkákat, amit a boltokban nem lehet kapni. Látványos és érdekes volt, A nagyon finom és különböző színű, formájú nyalókák és cukorkák elvarázsolták a gyerekeket. Nagyon örültek, hogy saját kezükkel készíthetik el a nyalókájukat. Alig bírták kivárni mikor kerülnek sorra, végül az ízletes édesség lett a jutalmuk. Már nagyon várják a következő kirándulást.

Klubvezető: Somogyi Klaudia

 

 • Berze Darts Klub A darts versenyről májusi lapszámunkban számolunk be. A következő verseny ideje május 27.

Klubvezető: Hering Gyula

 • Baba-Mama klub Mocorgó május 4.  10.45 Berze Mh.

Ringató május 10. és 22. 9 óra Berze Mh.

Klubvezető: Tóthné Dobos Éva

 • Kattanj rá Nagyi! A találkozások folyamán főként gyakorlati tanácsadás folyik, odafigyelve a személyes problémákra, kérdésekre. Foglalkozások továbbra is csütörtökönként 17:30-19:00 óráig folynak, melyekre szívesen várunk minden további érdeklődőt a Kossuth Művelődési Házban.

foglalkozásvezető: Tóbi Antal

 • Történelem klub A következő előadás címe: Isten-király-haza! Az Esterházy család, Május 17. 18 óra Egyesületi Székház /Bencze J. u. 6./

Előadó: Czeininger Tamás

 

 • Kertész klub Áprilisi programunkban húsvéti dekorációkat készítettünk, és tojást festettünk különböző módszerekkel. Következő program: látogatás a Pécsi Dísznövény kiállítás és vásárra május 27.-én.

Kirándulás szervező: Tóthné Dobos Éva

 

 • Barkács klub Az áprilisi program keretében kerti padok és asztalok készültek raklapból. A következő foglalkozáson kerékpár karbantartást és egyszerűbb javításokat tanulhatnak az érdeklődők május 24-én 17 órakor a Kossuth Művelődési Házban. Mindenki hozhatja a saját biciklijét karbantartásra.

Foglalkozásvezető: Musztács József

 

 • Férfiak főzőklubja májusban a darts klub tagjai főztek közösen ismerőseikkel, barátaikkal. A következő főzés az Óbányai túra alkalmával lesz.

Foglalkozásvezető: Berényi Zoltán

 

 • Fotószakkör áprilisi foglalkozásunkon szó esett az etikáról a fotózásban és elemeztük saját készítésű fotóinkat.

Május 26. 17.00: Mit rejt a fotós táskája, mi mire jó (hasznos kütyük gyűjteménye).

Foglalkozásvezető: Dékány Zsolt

 • Életmódváltó klub Újabb tagokkal bővült Életmódváltó klubunk. Továbbra is a téma a helyes táplálkozás, a tudatos vásárlás és a rendszeres sport bevezetése az életünkben. Május 9-én újabb klubfoglalkozás, megbeszélés a Kossuthban!

Májustól lehetőség nyílik egyéni állapotfelmérésre (előzetes időpont egyeztetéssel) és tanácsadásra. Érdeklődni lehet személyesen, e-mailben és telefonon is a Kossuth Művelődési házban: info@kobeko.hu +3630/183-5730 és megtalálsz a facebook-on is!

Foglalkozásvezető: Adrián Dorottya

 • Túra Az áprilisi túra a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt. Következő alkalom május 14. Kisújbánya-Óbánya-Kisújbánya, találkozó a Berze előtt 8 órakor, szervezett telekocsis utazás formájában. Érdeklődni részletekről az esemény előtti héten Sántavy Péternél 20/777-4235. Közös főzés a Férfi főzőklubbal Óbányán.

Túravezető: Sántavy Péter

 

 

A fenti programokról várjuk az észrevételeket érdeklődőket a szokásos elérhetőségeinken; személyesen a Kossuth Művelődési Házban (Búzakalász u. 47.), telefonon a 72/337-838 illetve a +3630/183-5730 telefonszámokon és az info@kobeko.hu e-mail címen.

 

Comments

comments