Önkormányzati hírek

Önkormányzati hírek

 

 

Jó ütemben halad a vasasi óvoda vagy közismert nevén Kultúrotthon épületének felújítása. A tavasz beköszöntével már felgyorsultak a munkálatok. Eddig a munkások elvégezték a szükséges bontási munkálatokat és az új közfalak többsége is elkészült. Építik már az előírásoknak megfelelő felvonóaknát a személyfelvonóhoz, amelyen keresztül a mozgáskorlátozottak is könnyen meg tudják majd közelíteni az emeleti nagytermet. Folyamatosan készül a víz, szennyvíz, fűtési és villamos vezetékrendszerek kiépítése is. Az épület szinte valamennyi ablakát korszerű, a hőtechnikai előírásoknak megfelelő ablakokra cserélték. A tető felújítása már teljesen elkészült, a megerősített tartószerkezetre új tetőlécek, fólia és cserépfedés került. Nagyon sok munka van még hátra, de úgy látom, hogy a nyári határidő tartható lesz. A munkák befejeztével a hirdi óvoda felújítása fog megkezdődni.

 

A közmunkásaink sem tétlenkedtek a kora tavaszi időszakban. Elültettek több mint száz platánfát a Bencze József utcában a vasasi iskola és az M utcai híd közötti útszakaszom. A fákkal szegélyezett út mellett kiirtották a bozótot és egy gyalogos út kialakítása is megkezdődött. Az út másik oldalán az árkok rendezése is megtörtént. Hirden a József Attila téren is kitisztították az árkokat. Somogyban a Somogy utca és Gát utca között húzódó nagy elvezető árok karbantartását is elvégezték.

 

A vasasi bekötőút temető alatti szakaszán jelenleg forgalomkorlátozás nehezíti a közlekedést. A híd részleges felújítását végzik. Ez eltart egy ideig, mert ki kell várni a beton kötési idejét.

E hídon kívül belátható időn belül el fogják kezdeni további két híd teljes felújítását is. Az egyik a somogyi templom és temető közötti közúti híd, a másik pedig a Szövetkezet utca északi végén található. Mindkét építmény tartószerkezete már nagyon rossz állapotban van, kezdenek veszélyessé válni, felújításukat már nem lehet tovább halogatni.

 

Talán köztudott, hogy az Idősügyi Tanács kezdeményezésére egy 2008-ban kelt kormányrendeletben rögzítették, hogy az állam a magyar állampolgárságú szépkorúakat 90 éves korukban  90.000, 95 éves korukban 95.000 és 100 éves korukban 100.000 Ft összegben jubileumi juttatásban részesíti. Ezt az összeget a nyugdíjfolyósító postán küldi meg a szépkorúak részére. Ha a szépkorú lakos vagy a családja igényli, az önkormányzat is felköszönti az ünnepeltet.

Március elején ünnepelte Vasason Forr Jánosné, Rozika néni a 90. születésnapját. Az önkormányzat képviseletében egy a városvezetők által aláírt díszes emléklappal és virágcsokorral köszöntöttem fel születésnapja alkalmából az ünnepeltet e jeles napon. Ezúttal is hosszú, egészségben eltöltött esztendőket kívánunk.

 

Huba Csaba

Comments

comments