Mindenki karácsonyfája és mestertár ünnepség

Karácsonyfa ünnepség

Sok év után újra van karácsonyfája Vasas és Somogy lakóinak. A Vasasért Egyesület munkatársainak támadt az ötlete, hogy újra feldíszített fa álljon a Berze Művelődési Ház előtti téren a gyerekek és a felnőttek nagy örömére.
Rendhagyó módon idén a díszek elkészítésére a helyi közösséget szerettük volna bevonni, így versenyt hirdettünk. Nagy örömmel fogadtuk a rengeteg díszt és a vártnál nagyobb érdeklődést. Azt hiszem elmondható, hogy a Berze előtti téren álló Karácsonyfa teljes egészében egy közösségi tükör, ami hivatott jelképezni az összefogás erejét. Apróságokra kell gondolni, maga a tenni- akarás már egy építő folyamat, melyből egészen fantasztikus dolgok keletkeznek.

December 17-én került sor a Mindenki Karácsonyfája felavatására, mely ünnepi hangulatát a színvonalas műsorok alapozták meg. Ez úton szeretnénk megköszönni a fellépőknek, hogy a nem túl kedvező időjárási viszonyok ellenére előadásaikkal emelték az esemény fényét. Köszönjük a Somogyi Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület Irodalmi körének, a vasasi Csillag Mazsorett formációnak és végül, de nem utolsó sorban Kovács Istvánnak. Külön köszönet a Mester-tár kitelepült árusainak, kik portékáikkal Adventi-vásárt varázsoltak a Berze Művelődési házból: Kraft Tünde sajtjaival, Kóta László disznóságaival, Horváth Csaba késeivel, Huszákné Kis-Bocz Dalma karácsonyi asztali díszeivel, Schweitzer Antal mézeivel, Napüdvözlet Egyesület textil termékeivel, Kovács István kerámia díszeivel, Vasasért Egyesület a KoBeKo termékekkel.

Az alkotni vágyó gyerekek és felnőttek csuhéból angyalkát készíthettek Zsalakó Anci néni segítségével, vagy gyöngyöt fűzhettek Tóth Adéllal.
Azonban el kell mondani azt is, hogy a feldíszített fenyőfát nem az angyalkák hozták, köszönjük Kóta László úrnak, hogy a „feleslegessé” vált fenyőfát felajánlotta, továbbá Lukács Jánosnak és munkatársainak, hogy a térre elszállították. Köszönjük a Vasasért Egyesület erőskezű dolgozóinak, hogy a fenyőfát kiállítható formába hozták és feldíszítették, merthogy nem is gondolnánk, hogy mennyire nehéz, egy ilyen méretekkel rendelkező fát pompába állítani

Tóthné Dobos Éva
KoBeKo, Vasasért Egyesület

Comments

comments