Önkormányzati hírek (Október)

Önkörmányzati hírek

Szeptember közepére a terveknek megfelelően elkészült a régi vasasi óvoda felújítása. Az építők és az Elszámolóház alkalmazásában lévő helyi közmunkásaink gyors és szép munkát végeztek.
Az öreg épület és a csatlakozó volt önkormányzati lakás összenyitásával egy új, korszerű létesítménnyel gazdagodott Vasas. Az épület tetőzete megújult, valamennyi nyílászárót kicserélték és az épület hőszigetelése is megtörtént. Az épület teljes fűtési rendszerét, gépészetét korszerűsítették. Minden helyiség új burkolatot kapott. Az udvari melléképületeket és a régi kerítést elbontották, új kerítést készítettek. Az udvaron megtörtént a terep rendezése, parkosítása. Itt szeretnék köszönetet mondani a helyi közmunkásainknak az elvégzett munkájukért és az óvoda alkalmazottainak, akik a költözéssel járó feladatokat zökkenőmentesen ellátták. Mint már korábban jeleztem, az óvodások kb. egy évig fogják használni ezt az épületet, a Kultúrotthon felújítása rövidesen meg fog kezdődni és ha az is elkészül, a hirdi óvoda is felújításra kerül.

Közmunkásain lassan belakják az új telephelyüket. Kisebb átalakítások még hátra vannak, remélhetőleg ezek a munkák is elkészülnek. Ígéretet kaptunk a Biokomtól, hogy az épület hiányzó bútorzatát is meg fogjuk kapni. A választókörzeti keretből további 200.000 Ft-al próbálom segíteni az épület igények szerinti belakását. Úgy látom, ezen a területen jó úton haladunk, remélem, hogy a közmunkások számára egy minden szempontból kielégítő telephelyet tudunk létrehozni.
Az óvoda átalakításakor nyolc közmunkást elvett az Elszámolóház a területről, ezért hetekig nehézségek adódtak a területeink gondozásában. Mára már ez is megoldódott, kérésemre és a közmunkások megelégedésére ismét visszakerültek a régi munkakörükbe.

Évek óta nagy fejtörést okoz Hirden a Pázsit és Harangvirág utca burkolatának felújítása. A lakosság jogosan kifogásolja az út állapotát. Ezt a valamikor aszfaltos utat már kátyúzni sem lehet, mert annyira rossz állapotban van. A felmérések alapján az aszfalt burkolat teljes felújításának költsége 4 MFt-ba kerülne. Még 2015-ben a Településrészi Önkormányzat a lehetőségeit figyelembe véve 160 eFt-ot adott a munkák elvégzéséhez abban reménykedve, hogy a hiányzó összeget a város vagy a Biokom hozzáadja. Sajnos ezt mindeddig nem sikerült elérni. A Biokom munkatársával és a Városfejlesztési Főosztály vezetőjével történt megbeszélés következményeként ígéretet kaptam arra, hogy a 2017. évi útfelújítások csomagjába az említett utcák felújítása, aszfaltozása is meg fog történni. Most már nagyon remélem, hogy ez megvalósul, erre nagy figyelmet fogok fordítani. Az így megmaradt 160 eFt összeget a lakossági igények kielégítésére fogjuk fordítani. Várhatóan néhány napon-héten belül elvégzi a Biokom a Zengő utcai buszmegállónál nyíló és a „zubogó” felé vezető kis utca martaszfaltozását.

Huba Csaba

Comments

comments