Önkormányzati hírek

Önkormányzati hírek

A végéhez közeledik a régi vasasi óvoda felújítása.

Mint már korábban jeleztem, erre azért van szükség, mert még ebben az évben megkezdik a jelenlegi vasasi óvoda, jövő évben pedig a hirdi óvoda teljes felújítását. A felújítások idejére a gyerekek ideiglenes óvodai elhelyezése a most készülő épületben lesz. Remélhetőleg a felújítások után ezt az épületet kis átalakításokkal szociális ellátó központként kívánja üzemeltetni majd a város. Az épület külső homlokzatait, tetőzetét és belső tereit teljesen átalakították, felújították. Jelenleg a burkolási, festési munkálatok folynak, napokon belül felszerelik a fűtő- és világítótesteket. Az épülethez tartozó udvar még nem mutat túl rendezett képet, de lebontották már a melléképületeket, a kerítést, kivágták az oda nem illő növényzetet. Ha az időjárás lehetővé teszi, az újság megjelenésének idejére már bizonyára megtörténik az udvar rendezése és az új kerítés felépítése is. A hosszú évek során használaton kívül álló, leromlott állapotú épület ismét a területeink ellátását fogja szolgálni, ezáltal egy kis lépéssel ismét előrébb jutottunk.

 

Megnyugtató számomra, hogy augusztus 15-én az önkormányzat átvette az eladótól azt a megvásárolt Szövetkezet utcai kétszintes családi házat, amelyet rövidesen használatba át fog adni a Biokom részére és a közmunkásink telephelyeként fog üzemelni. A közmunkásaink már megkapták a kulcsokat és megkezdték a helyiségek festését, belakását. Ez az épület végre emberi körülményeket fog teremteni számukra, és lehetőség nyílik további fejlesztések átgondolásához.

 

A közmunkásainkkal kapcsolatban sajnos negatív híreket is kell közölnöm. A városi átszervezések következtében a közmunkások egy része az Elszámolóházhoz került át, egy része pedig maradt a Biokomnál. A „Biokomos” csapat a közterületek gondozását végzik, az „Elszámolóházas” csapat pedig épületek, árkok stb. felújítását.

Ennek következtében a helyben dolgozó közmunkásaink közül nyolc főt áthelyeztek a fent említett óvodai felújításhoz, így a vasasi csapat létszáma jelentősen csökkent. Az óvoda elkészültével mindenképpen szeretném a közmunkás csapat létszámát, összetételét visszaállítani, mert így voltak „ütőképesek”. Erre ígéretet kaptam a város alpolgármesterétől. Egyértelműen látható, hogy ezzel a csökkentett létszámmal már nem lehet elfogadható minőségben elvégezni azokat a fenntartási munkálatokat, amit már a lakosság megszokott tőlük.

 

A vasasi ravatalozó után a közmunkások elvégezték a somogyi ravatalozó épületének homlokzati felújítását is.

 

Augusztus 4-én a sajtó nyilvánossága előtt egy kis ünnepség keretében adtuk át Dr. Őri László alpolgármesterrel a Somogyi Polgárőr Egyesület elnökének Hang Józsefnek azt az autót, amellyel szeretnénk segíteni a terület polgárőrségének munkáját. Az Opel típusú gépkocsi korábban az önkormányzat használatában volt és kisebb felújítások után, továbbá „Polgárőrség” felirattal és jelvénnyel felcímkézve került átadásra.

 

A vasasi CBA bolt előtti és melletti tér rendezése elkészült. A kis tér és a bolt előtti parkoló aszfalt burkolatot kapott, a szelektív gyűjtők körül virágágyás lett kialakítva. A kiépített folyókákkal megoldódott a terület vízelvezetése is.

 

Lakossági kérésre sikerült megoldani a volt somogyi állomáshoz levezető út felújítását is.

Elkészült a Gabona utca 80 m-es folytatásának javítása, felújítása, amely a Berek szabadidő központhoz vezet.

 

Elkészült a Bányász Emlékparkban elhelyezett emlékmű és az aknatorony makett éjszakai kivilágítása is. A közösségi munkát 100.000 Ft-al támogattam.

 

 

 

Huba Csaba

Comments

comments