Múltunk a jövőnk?

 

Népi gyógyász képzés a vasasi  Napüdvözlet Egyesület házában.

A nyári hónapok  kivételével kéthetente szombat vasárnap megtelik a B utca eleje parkoló autókkal, melyekből többen szép viseletben szállnak ki, szeretettel, öleléssel üdvözlik egymást, kiteszik a nagyasztalra az otthon készített (többnyire egészséges) finomságokat, körbeállnak és fogva egymás kezét énekelgetnek, majd megkezdődik a tanulás.

Kik ezek a népek és mi folyik itt?

Ők a régióból idesereglő népi gyógyító képzésen résztvevők, akik sejtik, tudják, élik, hogy a fennmaradásunk, boldogulásunk, egészségünk a múlt értékeinek újra felszínre hozásán és mai életünkbe beillesztésén is múlik.

Kassai Lajos ( lovas íjász büszkeségünk)  mondja „ Ne az ősöket kövessük, hanem azt, amit ők követtek.”  Ezen tudás összegyűjtésének és újra hasznossá tételének  elkötelezettje  a Géczy Gábor (fizikus egyetemi tanárból  népi gyógyásszá avanzsált karizmatikus személyiség) vezette MAG  (Mintaként Alkalmazott Gondviselés )közösség.

Bizony kidobtuk az átkosban  és sajnos azt követően is – lebabonázva, tudománytalannak minősítve- mindazt a széles tapasztalaton, évezredes megfigyelésen alapuló tudást, ami drága műszerek és vegyszerek nélkül, a természet erejénél fogva működött, működik.  Ezt igyekszik menteni és oktatni ez a közösség .  Egyesületünk  nagy öröme és büszkesége, hogy otthont adhat régiónkban ennek a nemes kezdeményezésnek és az erre épülő nagyon színvonalas képzésnek.

A képzés célját a szervező így fogalmazta meg:  „ A Kárpát-medencét az Isten is gyógyításra teremtette. Itt található a Föld legnagyobb gyógyvíz készlete, gyógyító ásványok (alginit, zeolit…), barlangok, szenthelyek várják a gyógyulni vágyókat. Szinte minden növényünk gyógynövény. Mi gyógyítani születtünk! Célunk nem a megszokott, keleti hagyományokra alapozott természetgyógyász iskola, a szellemi alapokat saját gyökerünk, a magyar népi kultúra adja. A hajdani Nagyasszonyok hagyománya, a családon belül, vagy kisebb közösségekben gyógyító, biztos tudással és tapasztalattal rendelkező, magyarul gondolkodó emberek közössége. A sok gyakorlat és egymáson végzett gyógyítás miatt a tanult tudás azonnal használható. A hallgatókat szeretnénk a kutatásokba és gyűjtő munkába is bevonni, mert a hatalmas és mindmáig csak részleteiben feldogozott magyar népi gyógyító hagyomány hihetetlen kincseket rejt az egész emberiség számára. Célunk, hogy a magyar népi kultúrát, mint egységes világszemléletet (Egész-séget) ismerjük és alkalmazzuk a gyermekjátékoktól a népmesékig, az ember születésétől a haláláig.”

A képzésre nem csak azokat várják, akik gyógyítóként szeretnének praktizálni, hanem azokat is, akik úgy érzik családjukban, baráti körükben, lakóközösségükben szívesen alkalmaznák preventív célokra, az orvosi kezelések kiegészítésére az itt tanulható széleskörű hagyományos, természetes praktikákat. A megszerzett tudás mellé egy fantasztikus tiszta lelkű közösség is társul a tanítók és tanulók személyében.

Kedvcsinálóként álljon itt a szervező által meghirdetett következő fél év programja:

Baranya MAG-os Gyógyító képzés 2016. őszi félév programja:  Képzési idő: 1 év, amely 2 szemeszterből áll, szemeszterenként 8 oktatási hétvége . A képzés költsége: 70 000.- Ft/félév, látogató jegy: 7.500.- Ft/nap, MAG-os képzésen végzetteknek 4.000.-Ft/nap. Aki nem tudja egyben, lehet két részletben: 2016-09-17-én 30 000 Ft, 2016-11-26-én 25 000 Ft) A képzés helye: Napüdvözlet Egyesület háza, Pécs-Vasas, Bethlen Gábor utca 8. (GPS: 46.131464, 18.326839)

A képzés felelőse: Pelle János 06-20/238-5137 Jelentkezési határidő: 2016-09-04 e-mail: baranya.mag.pecs@gmail.com ”

szombat vasárnap Szeptember 17-18. Somlósi Lajos A magyar konyháról Géczy Gábor Hagyomány és tudomány

Október 01-02 Géczy Gábor Szakrális földrajz kirándulás (Börzsöny) Géczy Gábor Szakrális földrajz kirándulás (Börzsöny)

Október 15-16. Tulit Levente Autoimmun betegségek gyógyítása, gyógykészítmények Tulit Levente Kenés, inazás

Október 29-30 Dr. Csordás Zoltán Modern anatómia és hagyomány Dr. Csordás Zoltán Elsősegély mindenkinek

November 12-13 Deák Tamás A népi gyógyászat alapjai Deák Tamás Piócázás

November 26-27. Csontkovácsolás Pelle János

Csontkovácsolás December 10-11. Vígvári János A tested a te templomod Vígvári János Gyógyító beszélgetés

December 16-17. Bokrossy Zoltán Egészség filozófia Bokrossy Zoltán Népigyógyászat, önmasszázs

December 21. Téli napforduló SZERtartás közös Karácsony, Fénylánc

Szeretettel várunk a képzésre jelentkezőket településeinkről is.   Szőts Rózsa

 

Comments

comments