Beérett a gyümölcs

Beérett a gyümölcs

 

 

Úgy érzem mindent megtettem, még sem sikerült előrelépést találni az eltelt években a közmunkásaink telephelyének felújítása, bővítése ügyében. De most sikerülni fog sok éves adóságomat törleszteni, mondhatnám beérett a gyümölcs.

A közmunkásaink jelenlegi telephelye, mint ismert, a Legény utcai barakképületben van. Az itteni körülményeket talán úgy jellemezném, hogy méltatlan azokhoz a szorgos emberekhez, akik a településeink közterületeit igyekeznek rendben tartani és a kötelezően rájuk rótt feladatokon kívül számos problémát megoldanak a lakosság megelégedésére. Az épület beázik, dohos, nincs bevezetve a víz, a csatorna, nincs WC, nincs megfelelő melegedési, étkezési, tisztálkodási, öltözési lehetőség, az épület befogadó képessége is igen szerény, az adminisztrációs feladatok elvégzése is szinte lehetetlen. Évek óta kerestem annak lehetőségét, hogy ezeken a körülményeken változtatni tudjunk. Az épület kincstári tulajdon és a Pécsi Tudományegyetem kezelésében áll. Bekerült egy értékesítésre váró ingatlancsomagba, és azt sikerült elérni az önkormányzatnál, hogy ha a számunkra kedvező döntés megszületik, az önkormányzat ingyenesen a tulajdonába is venné. Már tervek is készültek a bővítésre, felújításra. Évek óta nem született meg a szükséges állami döntés. A felújítása, bővítése csak ezek után kezdődhetett volna meg, amelynek fedezete is kérdéses volt.

 

Egy jobb megoldást találtunk: sikerült elérni, hogy az önkormányzat megvásárolja a Szövetkezet u. 5. alatti eladó családi házat és ebben a kétszintes lakóházban már minden szükséges funkció rendelkezésre fog állni. Az épület télen is jól megközelíthető, nagy telekkel és melléképületekkel is rendelkezik, jó állapotban van, és közel van a később raktárként használható Legény utcai épülethez.

 

Az adás-vételi szerződés megköttetett, várhatóan a közmunkások szeptemberre birtokba vehetik az épületet.

Az épületben minimális ráfordításokkal kialakíthatóak lesznek azok a helyiségek, amelyek minden bizonnyal minden igényüket ki fogják elégíteni és végre emberi körülményeket tudtunk teremteni a helyi munkásainknak.

 

A felröppenő rémhírekkel ellentétben szeretném közölni a környék lakóival, hogy az épületben és a hozzá tartozó telken semmi olyan tevékenység nem fog folyni, ami a nyugalmukat megzavarná.

 

Huba Csaba

 

Comments

comments