Hird „Konténer-dagonya”

Örömünkre szolgál, hogy ilyen szemfüles lakótársaink vannak, akik észrevették és lefotózták a sártengert a József Attila téren. Én mégis egy kicsit a Biokom védelmében szólnék. Köztudott, hogy rengeteg volt a csapadék, és a terek teljesen át vannak ázva. Sajnos a szállító autónak nincsenek szárnyai, így kénytelen volt felszántani a tér egy kis részét (azóta már semmi sem látszik belőle !) Azt pedig köszönjük, hogy az út mellé teszi le a gyűjtőedényeket, mert így nem kell gumicsizmát húznunk, amikor odavisszük a szemetünket. Meg kívánom itt jegyezni, hogy a megtelt konténer bejelentésekor (telefonszám: 805-306) még aznap, de legkésőbb másnap elszállítják a szelektív hulladékot.

Kedves lakótársamnak figyelmébe ajánlom, hogy készíthet fotót az alsó falusi Hadik András úti szelektív gyűjtő környékéről is, ahova sok esetben zsákszám hordják a ruhákat, papírokat, befőttes üvegeket, de arra már nem veszik a fáradtságot, hogy szelektálják és a megfelelő helyre dobálják. Nem egyszer az ott lakó Békefiné Marika időt és fáradtságot nem kímélve rendet tesz, mert egyszerűen nem tudja elnézni a „kuplerájt”. Ezúton köszönjük neki.

Még egy megjegyzésem volna: kérem, kedves lakótársaim vegyék a fáradtságot és nézzék meg a patakunk partját, érdemes. Most, hogy végre rendbe lesz téve, feltűnik, hogy micsoda szeméthalmazok vannak végig a patak partján. Az autógumitól kezdve mindenféle kommunális szemétig, de ezeket nem a víz sodrása hozta, hiszen 3-4 méter magasan vannak a víztől. Nem is a környező településekről csempészték ide, hanem a hirdiek “termelték”.Felháborító! Hosszú évek óta központi szemétszállítás van Hirden is, és még mindig vannak házak, ahol nem rendelkeznek kukával. Reméljük a Biokom a közeljövőben kiszűri ezen lakókat és megteszi a megfelelő intézkedést!

Vincze Károlyné

Comments

comments