Megemlékezés Fuchs Miklós 1939-2016

A YAMAHA trombita búsan árválkodik a tokjában, és nem érti, miért nem kell dolgoznia, a fürge ujjak miért nem utasítják munkára. Ezek az ujjak már többé nem mozgatják a gépezetét, mert gazdája az ismeretlen messzeségbe távozott mellőle. Elment, és itt hagyta családját, és a Vasasi fúvószenekar kis közösségét az a Fuchs Miklós, aki a legrégebbi tagja volt a zenekarnak, több mint 60 éven keresztül.

Kedves Miki!  Nehéz bármit mondani, ami vigasztaló lehet a családod, és zenésztársaid számára, mert egyszerűen elképzelhetetlen számunkra, hogy örökre itt hagytál bennünket.

Te, aki mindig példakép voltál szorgalmaddal, és kitartásoddal, tudtuk, hogy fiatal korod óta küzdettél makacs, gyógyíthatatlan betegséggel, de soha nem panaszkodtál.

Úttörőként kezdtél ismerkedni a zenével, és hosszú zenei tevékenységed alatt nem csak a Bányászzenekarban játszottál, közel 30 éven keresztül meghatározó egyénisége voltál Vasas és a környékbeli települések könnyűzenei életének.

Számtalan bál, rendezvény, és lakodalom tevékeny résztvevője voltál, felejthetetlen Göndöcs Janival, és szerényen mondom jómagammal.

A családban történt tragikus események után, megpróbálkoztál újra zenélni. mert arra gondoltál, hogy a közösség és a zeneszeretet átsegít azokon a fájdalmakon, amit át kellett élned. Tisztelet és megbecsülés vett körül a társaid részéről, mert felnéztek emberi nagyságodra.

Fiatal zenésztársaid őszinte tisztelettel gondolnak Rád, mi öten, akik még megmaradtunk a régiek közül, szívünk melegével megőrizzük emléked, és abban a reményben búcsúzunk Tőled, hogy valamikor az égi zenekarban önfeledten fogjuk még együtt muzsikálni a „Fel bányász ifjak” című kedvenc indulódat.

Legyen könnyű a hant, amely eltakar, és legyen nyugodt örök álmod.

 

Németh Tamás

Tenorista

Vasasi Bányász Fúvószenekar

Comments

comments