Önkormányzati hírek (Április)

 

 

Sajnos a néhány évvel ez előtt elkészült Kút utcai fahíd a rossz anyaghasználat és a folyamatos rongálások következtében felújításra szorult. A Biokom a felújítási munkálatokat elvégezte.

 

Közmunkásaink kitartó és következetes munkája már feltűnő eredményeket hozott a településeinken. Kihasználva a viszonylag enyhe telet, számos közterület rendezését elvégezték mindhárom településen. Sok helyen megújultak a csapadékvíz-elvezető árkok, sok helyen rendezték a rézsűket, több illegális szemétlerakó felszámolása is megtörtént. Soha nem látott mennyiségű bozótirtást végeztek. Az utak, járdák szegélyezésében is komoly eredményeket értek el. (Bencze József u., „S” u. „R”u., „M” u.,  bekötő utakon és számos közterületen)

Talán mindenki számára a legszembetűnőbb, hogy a vasasi bekötőút mindkét oldalán, a somogyi bekötő úton (Őrmezei út) és a hirdi bekötő úton (Hirdi u.) szépen sorakoznak egymás mellett az útmenti fák. A fák elültetése előtt kiásták a vizes árkokat, rendezték a partoldalakat, a bozótot kiirtották, egyes beugró, egyenetlen részeket feltöltéssel kiegyenlítettek. De más településrészeken is ültettek fákat, így például a hirdi 6-os úti buszmegálló környékén, a Harangláb utcában, a vasasi füstülő mögötti, rendbe hozott területen és még sorolhatnám. Nem is lehet megszámolni, hány fa elültetését végezték el. Elárulom, az elültetett fák száma megközelíti az ötszázat. A kiültetés kőris, tatár juhar, csörgő és szil fajú csemetékből történt.

Talán néhány év múlva, de tíz esztendő elmúltával biztosan minden települést egy szép fasor mentén lehet majd megközelíteni. Az idősebbek bizonyára emlékeznek arra, hogy régen a bekötőutakat fák, többségében eperfák szegélyezték. Ezeket kivágták, de pótlásuk sok évtized alatt sem történt meg. Ez most sikerült.

A közmunkásaink munkáját becsüljük és köszönjük meg!

Korábban, mikor még idegen vállalkozókkal, vagy pécsi alkalmazottakkal végeztette a város a közterületek fenntartását, közel sem mutattak a településeink ilyen rendezett képet.

Persze minden munkát lehet még jobban végezni, ezen dolgozunk.

 

Huba Csaba

 

Comments

comments