Jól Sikerült Gyaloglóink Felkészülése!

 

Március 19.-én a Szlovákiai Dudincén rendezték a szokásos gyalogló versenyt, amely már egy ideje a World Cheleng Permit versenysorozat egyik állomása, az 50 km-es Magyar Bajnokság, s ebben az esztendőben Olimpiai Kvalifikációs verseny.

A nagyon jó gyalogló időben 47 ország mintegy 340 versenyzője adott egymásnak randevút a szlovákiai fürdővárosban a különböző távokon.

Srp Miklós 50 km-en legjobbját több mint 4 perccel megjavítva ismét teljesítette az Olimpiai szintet. Eredménye : 3óra 57p 09mp.Ez a világbajnoki szintű versenyben a 21. helyet jelentette. A magyar bajnokságban régen látott nagy versenyben érkezett be a 2. helyre. ( Magyar gyalogló 13 éve nem volt képes áttörni a 4 órás határt, s most egyszerre ketten is!)

A csapatversenyben a Honvéd csapata immár 12. alkalommal lett Bajnok,  ezúttal Miklós vezérletével. Csapattársai a 20 éves Venyercsán Bence ( aki most teljesítette az olimpiai szintet) az 55 éves Major Ferenc , és a tartalék az 57 éves Csaba István.

A 20 km-es női versenyszám is tartogatott kellemes meglepetést számunkra, ugyanis Récsei Rita élete első 20-as versenyén 1ó 39p 06 pm-es kitűnő eredménnyel( Az Olimpiai szint 1 ó 36 p) a 20. helyet szerezte meg, a magyarok közül pedig ő is 2. lett. Nővére Petra kisebb egészségügyi problémával is élete második legjobb eredményével a 40. magyarok közül a 4. helyen érkezett célba.

Comments

comments