Hirdi Asszonyklub hírei

Ez történt november és decemberben

November 6. A Napsugaras Ősz Asszonyklub dalkörre meghívást kapott a II. Meszesi Dalfesztiválra, ahol a Falunapra készített összeállításunk kicsit rövidített változatát mutattuk be, mert itt kevesebb időt adtak egy-egy fellépőnek. A tapsból ítélve műsorunk tetszett a közönségnek. Utána állófogadáson vendégeltek meg mindenkit.

November 25. Szomorú eseményen volt jelen a klub teljes létszámmal. Alapító tagunk Becker Jánosné távozott közülünk örökre. Tudtuk, hogy nagyon beteg, mégis megdöbbentett minket a hír, hogy kedves, vidám, segítőkész társunk nincs többé.

Július 25-én egy kerti partit szerveztünk, melyen még velünk volt férjével együtt. Betegsége ellenére is jól érezte magát és örült, hogy velünk lehet. Itt láttuk Őt utoljára.

Heiszlerné Ancika köszönt el tőle a tagság nevében, felidézve egy-két alkalmat a közösen eltöltött 13 év történéseiből. Egy-egy szál fehér rózsával és egy énekkel köszöntünk el tőle.

Erzsike: Nyugodj Békében!

November 29. Adventi Hangverseny a Református templomban. Az idén is meghívást kaptunk az egyházközösségtől a jótékonysági hangversenyre, melyen adventi és karácsonyi dalokat énekeltünk. Vargáné Angéla és Zókáné Erzsike verset mondtak. Meg kell említenem még, bár szorosan nem a klubhoz tartozik, de Hirdhez igen. Felléptek még a Hirdi iskolások és Mesterné Strausz Emőke, aki karácsonyi dalokat énekelt.

December 11. Idősek Karácsonya a Faluházban. Ennek az eseménynek is fő szervezője az Asszonyklub. Az ajándék és a vendéglátáshoz szükséges dolgok beszerzését, az ajándékcsomagok elkészítését /200 db/ azok névre szóló kiosztását, a terítést, a felszolgálást és utána a rendrakást is mi vállaljuk.

Az ünnepségen Heiszlerné köszöntette a megjelent vendégeket, majd Huba Csaba a településrész képviselőjének ünnepi köszöntésével folytatódott. A Hirdi óvodások karácsonyi műsora következett. Énekkarunk egy karácsonyi dalt énekelt el a vendégek bevonásával.

Ezután kicsit vidámabb műsor következett. A Falunapi összeállítás került bemutatásra. Szintetizátoron Závor Máté biztosította a további jó kedvet.

December 13. Adventi Hangverseny a Katolikus templomban. Az egyházközség felkérésére itt is az Adventi műsorunkat mutattuk be. Verset mondott Vinczéné Borika, Vargáné Angéla, Zókáné Erzsike.

Itt is műsort adtak a Hirdi óvodások, iskolások, Mesterné Strausz Emőke, fúvós hangszereken karácsonyi dalokat játszottak a Gombkötő testvérek, valamint a Vasasi Berze Nagy János népdalkör karácsonyi énekek és versek előadásával tették ünnepélyessé a hangversenyt. Závor Máté szintetizátoron adott elő karácsonyi dalokat.

December 15. Az utolsó klubnapunk. A faluházban szépen megterített asztalokon gyertyák égtek és mindenkit egy kis csomag várt a helyén. Vezetőnk Ancika ajándékozott meg mindenkit. Elénekeltük a „Menyből a z Angyalt” majd a tagság nevében Dallosné Éva és Kötelesné Hilda köszönték meg Ancika

Comments

comments