Őri: Pécs-Somogy több figyelmet kap

Szeptember 21-én Őri László alpolgármester jelenlétében ünnepélyesen átadták Pécs-Somogyon a város-rehabilitációs program keretében kialakított új játszóteret.

Az eseményen az alpolgármester úgy fogalmazott, a keleti városrészben 2014-ben megkezdődött szociális rehabilitációs programmal régi adósságát törleszti a város, ugyanis a keleti városrészre az Európa Kulturális Főváros program fejlesztései nem terjedtek ki.

Mint mondta, 2014-ben megkezdték ezt a hátrányt felszámolni, és egy 300 millió forintos városrehabilitációs projektet indítottak útjára. Ebben a kifejezetten az eddig mostohán kezelt keleti városrész fejlesztését tűzték ki célul.

Kitért rá: Pécs-Somogyon nemcsak játszótérfejlesztés történt, de a közösségi ház és az iskola fejlesztése is a program részét képezi.

– A közösségi élet a városrész „vérkeringése”, ha nem megfelelő, akkor előbb-utóbb leépül az élet azon a településrészen. Ezért fordítottunk különös gondot arra, hogy olyan fejlesztések is megvalósuljanak, amelyek segítik a helyi közösség társas kapcsolatait. A művelődési ház a felnőttek számára jelent kulturális teret, a játszóteret a gyermekeknek, kisgyermekes családoknak alakítottuk ki. Hiszen a városépítés, a város fejlesztése a jövőnek szól, az újabb generációkra figyelve szeretnénk alakítani az itt élők környezetét” – mondta Pécs alpolgármestere.

Huba Csaba Pécs-Somogy önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy a településrész fejlesztése folytatódik, és a most átadott játszótér mellett a Kodály Művelődési ház, valamint az iskola renoválására is sorra kerül, továbbá a csapadékvíz hálózatot is felújítják.

A rendezvényen a város-rehabilitációs program konzorciumi partnerei, a Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Kirendeltségének, valamit a Tegyünk Egymásért Egyesület képviselői is jelen voltak.

Comments

comments