Szent István nap 2015 augusztus 20.

A Tegyünk Egymásért Egyesület a hagyományokhoz hűen idén is megrendezte Szent István napi ünnepségét, mely a tavalyihoz hasonlóan két helyszínen zajlott. Az ünnepi szentmise 11:30-kor a somogyi Jézus szíve templomban kezdődött, melyet Kövesi Ferenc plébános úr celebrált. Ezt követően került sor az ünnepi műsorra, melyet a szokásoktól eltérően – az időjárásnak „köszönhetően” –a templomban tartottunk. A műsort a Berze Nagy János népdalkarnak köszönhetjük, akik színvonalas műsorukkal mindig elősegítik rendezvényeink sikerét. Idén Kővári János képviselő úr osztotta meg a jelenlévőkkel ünnepi gondolatait. A műsort követően plébános úr megáldotta az új kenyereket, melyek egy részét a templomban, a többit pedig másik helyszínünkön, a somogyi focipályán osztottunk szét. Ezen a helyszínen került sor a főzőversenyre, melyre 14 csapat nevezett be. A főzéshez szükséges alapanyagok nagy részéhez a Máltai Szeretetszolgálat segítségével, DDOP pályázati pénz felhasználásával jutottak a résztvevő csapatok. Az időjárás végül megkönyörült rajtunk, így délután a focipályán a következő programok várták az ide látogatókat: lehetett helyszínen dagasztott tésztából kenyeret sütni, kecskét fejni, traktorra mászni, (Gelencsér Aladárnak köszönhetően), pónin lovagolni, csillámtetoválást és arcfestést kérni, légvárban ugrálni, népi fajátékokat kipróbálni, üvegre drótot fonni, a Vineas borpincészet borait kóstolni, íjászkodni. A délután folyamán kétszer is sor került a TTT által szervezett gyerekvetélkedőre, ahol a feladatok megoldásával tallérokat lehetett gyűjteni, és ezeket a nap végén nyereményre beváltani. Az eredetileg felnőtteknek meghirdetett rönkhajításon és csizmahajításon indulhattak külön csoportban gyermekek is, a nyerteseket szintén jutalmaztuk.

A színpadon a Virág Tamás vezetésével érkező táncosok műsora szórakoztatta a közönséget. Színvonalas szereplésük olyan jó hangulatot teremtett, hogy sokan a nézők soraiban is táncra perdültek. Őket követte sztárvendégünk, Stefano szereplése, aki remek hangulattal és színvonalas énekléssel örvendeztette meg a rendezvényre látogatókat. Meglepően közvetlenül beszélt a közönséghez, és olyan jól érezte magát, hogy többet énekelt, mint amennyit előzetesen vállalt. Szereplése után sem sietett, így volt lehetőség autogramot kérni tőle. Rendezvényünket a főzőverseny, a gyermek és a felnőtt vetélkedők eredményhirdetésével és díjazásával 18 órakor zártuk.

A gasztro klub csapata által készített vegyes pincepörköltből kínáltuk meg a rendezvény sikeréért dolgozókat, az előadókat, az önkénteseket, illetve az önkéntesekhez érkező hozzátartozókat is.

Az egyesület tagjai nevében is köszönöm mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult rendezvényünk sikeréhez, mert segítségük nélkül nehezebb dolgunk lett volna. Ez az alkalom is megmutatta, hogy szükség van a civil szervezetek és az itt élők összefogására.

 

Kocsisné Nagy Margit

Tegyünk Egymásért Egyesület

 

 

 

Comments

comments