Nosztalgia délután dr. Kummer Lászlóval

 

Érdeklődéssel és némi „irigykedéssel” olvastam hirdi asszonyklub-barátnőimnek a tartalmas, szép kirándulásról írt beszámolóját. És bizony valóban kedvet csináltak vele egy ilyen utazáshoz, de sajnos a vasasi 30 fős tagság korösszetétele és egyéb családi okok miatt mi ilyen hosszú kirándulást nem tudunk tenni.

Viszont örömmel számolok be programjainkról, melyekből a két legutóbbit szeretném megemlíteni. Június 12-i klubnapunkra meghívtuk – a településünket az 50-es évektől több, mint 40 évig szolgáló- volt körzeti orvosunkat, dr. Kummer Lászlót. Miután üdvözlésként mindannyian végigpusziltuk/ mondta is, hogy rég kapott ennyi „ asszonycsókot”/ Laci Bátyánk is üdvözölt bennünket. Röviden vázolta élettörténetét, hogy fiatal orvosként került Vasasra Velényi doktor után, s ma 86 éves nyugdíjasként is szeretettel és szívesen gondol a Vasason eltöltött évekre.

Ezt követően kötetlen kérdezz-felelek formában beszélgettünk,és egyik ámulatból a másikba esve csodáltuk Laci Bátyánk bámulatos emlékezetét, szellemi frissességét, hisz ennyi év távolából is mindenkiről tudta ki kicsoda, kinek a felesége, lánya. A kedves találkozás befejezéseként- a megvendégelést követően-nótaszóval köszöntöttük vendégünket, majd elénekeltük neki a „ Doktor úr, a maga szíve sose fáj?”című közismert dalt. Nagyon szép délután volt, mindannyian örültünk a találkozásnak. Kummer László doktor úrnak kívánjuk, hogy még sokáig éltesse az Isten ilyen szálfa egyenes termettel, ilyen jó egészségben, és ragyogó szellemi frissességben!

Július 3-án szerveztünk mi is egy rövid kirándulást, mellyel az első félévet zártuk. Nehezen mozgó társainkat autóval szállítottuk, míg a többség busszal érkezett a Tettye vendéglőbe, immár második alkalommal, ahol ismerősként fogadtak bennünket egy könnyű vacsorával. Virággal köszöntöttük a nyári hónapok név és születésnaposait. A vendéglő kerthelyiségének csodás környezete, meg a jó zene meghozta a kedvet a „fickósabb” klubtagoknak egy kis táncra is! Jó hangulatban váltunk el, és reméljük, hogy a hőséget átvészelve újult erővel kezdhetjük szeptemberben az „idényt”.

Kisné Hering Irén

Jószerencsét Asszonyklub vezetője

Comments

comments