BEREK vízisípálya avató a Lukács-tavon

Június utolsó hétvégéjén nyitotta meg kapuit Baranya megye első vízisípályája, a BEREK. A látványos megnyitón több száz érdeklődő ingyen ki is próbálhatta a deszkázást a vízen. A vasasi Lukács-tavon idilli környezetben lévő helyszínen nemcsak a víz-, hanem a lovak szerelmesei is kikapcsolódhatnak, ugyanis lovarda is várja az aktív kikapcsolódásra várókat.

A BEREK vízisípálya fél kilométer hosszú, ötoszlopos, egyszerre hat vízisíző vontatására lehetőséget adó pálya. A kábelek sebessége tetszőlegesen változtatható, de átlagosan 30 km/h-val haladhatnak a vízen síelők. A kötélpálya jóval a vízszint felett található, a halastó közepén található kis sziget megtöri a sportolók által keltett hullámokat, ezért mind a kezdő-, mind a haladó wakeboardosok egyaránt biztonsággal használhatják a pályát.

A vízisíelők mellett a lovassport hódolói is megtalálhatják számításukat, mivel jelenleg is épül egy hússzor hatvan méter nagyságú lovaglócsarnok, ami nemcsak a nyári időszakban, hanem a sötét, téli, esős időben is a lovasok rendelkezésére áll. A csarnokban ötvenfős lelátó épül, s lehetőség nyílik terápiás lovasfoglalkozásokon való részvételre is.

A BEREK wakeboard pálya és lovarda 111 millió forintos európai uniós támogatásból valósul meg a Lukács-család beruházásával. Sok sikert kívánunk nekik, képeink a szombati avatóünnepségen készültek.

Berényi Zoltán

Comments

comments