Pécs – Hirdi polgárőr hírek

2015.04.26-án A Pécs-Hirdi Polgárőr Egyesület tagjai is csatlakoztak a Kiskunhalasi Polgárőrök által kezdeményezett, és az Országos Polgárőr Szövetség által is támogatott faültetési programhoz. A Pécs-Hird Polgárőr Egyesület tagjai eleget téve a felhívásnak Pécs-Hird központjában a Zengő utcai parkban, elültette a Polgárőrség fáját (gömb eperfa), ily módon is emléket állítva az önkéntes bűnmegelőzők népes táborának és Pécs-Hird lakossága tiszteletére.

2015.02.27-én 18 órai kezdettel a Pécs-Hird Polgárőr Egyesület évértékelő közgyűlést tartott. Tóth Mihály elnökúr megtartotta évértékelő beszédét. Nagyon örült annak, hogy ismételten nagy létszámmal jelentek meg a tagok. Ismertette az elmúlt esztendőben elért eredményeket. Felsorolta azokat a rendezvényeket, ahol a zavartalan lebonyolításban, illetve a forgalmi rend irányításában közreműködtek. Elmondta, hogy már az egyesület összes tagja az új plasztikkártyás igazolvánnyal rendelkezik, kiemelt figyelmet fordítottak az idős, egyedülálló lakosok védelmére, a város és a zártkertek biztonságának megóvására. Egyesületünk részt vett a 250×100 Biztonság mintaprogramban. Részt vettünk a Leonardo programban. MÁV és pályatest és hozzá tartózó területen, közterületen, valamint a kiskertekben is teljesítetünk szolgálatot. Helyszínbiztosítás volt 4 esetben, elfogás volt 2 esetben, segítségnyújtás 4 esetben, balesetnél helyszínbiztosítás és forgalomirányítás 3 esetben, eltűnt személy felkutatása 2 esetben, Ittas személyről való intézkedés 1 esetben, egyéb intézkedés 8 esetben történt. Az egyesület tagjai 8760 órát töltöttek ügyeletben. Alkalmazzuk a Szem mozgalmat. A megyében több rendezvényen és polgárőr versenyen is részt vettünk ahol dobogós díjakat szereztünk be. Majd ezt követően Zóka Benjámin gazdasági vezető számolt be az anyagiakról. A beszámolóban szó esett működési költségekről és eszközbeszerzésről is.

Polgárőreink a múlt hónapban 118 óra szolgálatot teljesítetek járőrözéssel

Továbbra is várjuk a lakosság észrevételeit, panaszait, véleményüket minden hónap utolsó péntekén 18-20 óra között megtartott fogadó óránkon, vagy a +36 30/621-8314-es a nap 24 órájában hívható ügyeletes számunkon.

Május 17-én 8 órai kezdettel Egyesületünk a TeSzedd akcióhoz kapcsolódva a lakossággal várja az önkéntes jelentkezőket a Hirdi út 18. számú Polgárőrség előtt ahonnan elindulva településünket megtisztítva szednénk össze a szemetet. Kesztyűt és zsákot biztosítunk!

 

Pécs-Hird Polgárőr Egyesület

 

 

 

 

Comments

comments