„Ez történt az Adventban”

 

November 30-án Adventi hangverseny a Református templomban. Énekkarunk karácsonyi énekekkel készület. Vargáné Angéla verset mondott. Műsort adtak még a Hirdi óvodások és az iskolások is. Mesterné Strausz Emőke szép karácsonyi énekeket adott elő.

December 12-én Idősek karácsonya a faluházban. Mint minden évben idén is megszerveztünk és megrendeztünk a település idősebb lakóinak egy kis műsoros délutánt. A megjelenteket Heiszler Istvánné egy Adventi ima-val, Huba Csaba képviselő úr egy szép köszöntővel, majd az óvodások karácsonyi műsora következett, utána énekkarunk is énekelt karácsonyi dalokat.

Ezután vidámabb műsorok következtek. Nyugdíjas dalunk, nyugdíjas paródiák, népdalok, nóták. A zenéről Vörös Zoltán gondoskodott harmonikával. Az este ajándékozással zárult.

December 14-én Adventi hangverseny a katolikus templomban. Itt is azt a karácsonyi műsort adtuk elő, amit a Református templomban, Vargáné Angéla versén kívül Vinczéné Borika olvasott fel egy Adventi üzenetet. A végén a „Csendes Éj” szólalt meg Závor Máté szintetizátoros kíséretével.

December 16-án meghívást kaptunk a Pécsi Nyugdíjas Pedagógusok „Barátságkórus”-ának hangversenyére a Pécsi Művészetek Házába került megrendezésre. Csodálatos élményben volt részünk. Az énekkar Pálfiné Ibolya vezetésével karácsonyi kórus műveket adott elő. Közreműködött Bánki József zongoraművész. Befejezésként gyertyafény mellett közösen elénekeltük a „Menyből az angyalt”

Utána du. 5 órakor tartottuk az év utolsó klub napját. Egy kicsit visszanéztünk az év eseményeire. Heiszlerné Pannika megköszönte mindenkinek az éves munkáját, és segítőkészségét. Kedves kis karácsonyi ajándékot kaptunk tőle. A tagság pedig virágcsokorral és egy kis ajándékkal köszönte meg neki és karvezetőnknek Szondiné Piroskának az éves munkájukat.

Itt azonban még nem érnek véget az év eseményei, mivel úgy döntöttünk, hogy az idén együtt töltjük a Szilvesztert és együtt várjuk az Új évet a faluházban. /Természetesen mikor Önök ezt olvassák már ez is múlt idő, de mikor a cikket írom ez még a jövő./

A karácsonyi ünnepek elmúltával erre fogunk majd készülni mivel „batyus bál” lesz. Biztosan ez is jól fog majd sikerülni és ez azt is mutatja, hogy szeretünk együtt lenni. A 2014. évet bezárva kívánunk minden kedves olvasónak a magam és a klubtagok nevében is

Áldásos, Békés, Boldog Új évet.

Békefi Ernőné a

Napsugaras Ősz Asszonyklub nevében

Comments

comments