Eseménydús évvége a Napüdvözlet Egyesületnél 

 

napudvKertavató: December 21-én délután hozzátartozók, pályatársak és tisztelők jelenlétében – megemlékezve munkásságáról, életművéről- elhelyeztük az egyesületünk által használatba vett gyakorlókert épületének falán Feld János tanár úr emléktábláját. A meghitt avató ünnepségen kollégák, tanítványok osztották meg méltató gondolataikat, emlékeiket az ünneplőkkel, majd az egyesületi házunkban vendégül látva a résztvevőket tea, sütemény mellett fontuk tovább az emlékezés és a jövőtervezés fonalát.  A kertfelújításra és a gyakorlókert program beindítására a város által meghirdetett LÉPJ-Légy Pécs Jövője pályázaton 350.000.-Ft-ot nyertünk és 130 ezer forint jött össze a kevés számú, de bőkezű helyi adományozóktól, melyet ez úton is hálásan köszönünk. Mindezekből munkagépeket, kéziszerszámokat, festéket, vakolóanyagot vásároltunk és, ha kitavaszodik, folytatjuk a megkezdett munkát.

 

Kertsiker: Magyarország legszebbközösségi kertje elismerésben részesült egyesületünk. Az oklevelet és a tárgyi jutalmata Mezőgazdasági Minisztériumban vehettük át 2014. december 1-én. Az értékelésnél az esztétikai elemeken túl díjazták a vegyszermentességet, a biodiverzitást, a madárbarát és az innovatív megoldásokat.

„Tégy jót, hogy jobbá válj!” jelszóval hirdettünk adománygyűjtést, melynek keretében fogadtuk és továbbadtuk a jólelkű, segítőkész emberek  adományait. A pécsi boldogságklubbal közösen az adakozáson túl karácsonyi süteményeket is sütöttünk a rászorulóknak.

Szertüz:

Vendégül látva a Baranya MAG népi gyógyítóit, dobkörét az év legsötétebb éjszakáján nagy tűzzel, énekkel, dobszóval virrasztottunk.  A fénylánchoz csatlakoztunk ezzel, mely immár hetedszer lángolt fel országszerte és azon is túl abból a célból, hogy a tűz gyújtásával, közös imával, énekléssel minél több fényt és szeretetet áraszthassunk az elsötétült világunkba.
Fő az egészség! Január 5-étől négy napon is várjuk szeretettel azokat, akik tenni kívánnak testi egészségükért, harmonikus érzelmi működésükért. Ehhez egyesületünk rendelkezésére áll egy jól felszerelt mozgásterápiás terem olyan eszközökkel, melyek a korlátozott, beteg emberek számára is elérhetővé teszik a testmozgás adta gyógyító folyamatok megtapasztalását, a zaklatott, stresszes életünkbe pedig a mentális ellazulás adta harmónia megélését. Hétfőn és csütörtökön este fél hattól Andrea várja terápiás gyakorlatokkal a gyógyulni, felfrissülni vágyókat, míg kedden és pénteken a jóga haladóbb testi és mentális gyakorlataival, a légzés szabályozásának gyógyító erejével ismerkedhetnek a segítségemmel.

napudv2Idén ismét csatlakozunk a Wass Albert felolvasáshoz. Február 20-21-én várjuk az író tisztelőit minden korosztályból. Már most érdemes feljegyezni a dátumot és olvasgatva, válogatva, ráhangolódni a jeles eseményre.

Szőts Rózsa

 

 

Comments

comments