Jól sikerült a „Mediterrán ősz” Vasason

Az októberre meghirdetett programsorozatról következik rövid beszámoló, de a szöveg helyett inkább beszéljenek a képek!

Október 4. Lecsófőző verseny a Kacatos Presszóban: már délelőtt zsúfolásig megtelt az emeleti terem a gyerekeknek szóló ingyenes bábszínházra. Utána sokan ott maradtak, Zsalakó Anci nénivel és Tóthné Göndöcs Zsuzsival, Guzi Henriettával különböző kézműves technikákat lehetett kipróbálni. Közben az udvaron a bográcsokban már rotyogott a sok különféle lecsó, ínycsiklandó illatokat árasztva. Dél után a Bányászzenekar tagjai tartottak kóstolót, és értékelést, és kihirdették a nyerteseket is. Ezután következtek az óvodások tánccal, majd a zenekar adott színvonalas, hangulatos műsort. Az új karnagy Vucseta László elhozta másik együttesét is, akik dixieland összeállítást adtak elő, ez volt az egyik legsikeresebb program. Kis szünet után a Misina Táncegyüttes négy párjától láthattunk fergeteges táncokat, a közönség alig engedte őket abbahagyni a műsort. Sajnos ezek után sokan hazamentek, pedig 18 órától következett a nap zárásaként a „bál”. Az a 15-20 ember, aki maradt, nagyon élvezte a pécsi szintetizátoros hölgy játékát, a meghirdetett 21 óra helyett 23 óráig játszott, akkor is csak a csendrendelet miatt kellett abbahagyni.

 

Október 11: A Szüreti felvonulás már délelőtt elkezdődött, a faluban sokan találkozhattak a menettel, hallhatták a zenekart. Délután az óvoda udvarán folytatódott a műsor, a játszóház, majd este a Bányászotthonban a bál kezdődött, ami másnap reggelig tartott. Elmondhatjuk, hogy szinte 24 órás programot hoztak össze a szervezők sok munkával, sokak örömére!

 

Október 19: Märcz Róbert nemzetközi gyaloglóverseny igazi kuriózum volt településünk életében, ilyen rangos sporteseménynek még sosem adott otthont Vasas. Az eseményről részletes beszámolót a 11. oldalon olvashatnak.

Október 29: Irodalmi est a Kacatos Presszóban. Ez a rendezvény lapzárta után volt, de az előzetes érdeklődést látva, bíztunk a sikerben. A Somogyi Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület Irodalmi Köre magas színvonalú tolmácsolásában hallgathatta meg a Kacatos dísztermét zsúfolásig megtöltő irodalomkedvelő közönség – közel két órán át – előre beküldött „kedvenc” verseit. Köszönet a kiemelkedő, színvonalas előadásért az irodalmi kör tagjainak, külön köszönet illeti vezetőjüket a felkészítésért: Hámori Istvánnét és Vókó Jánost.

Szerencsére a 2014 évben valóban mediterrán őszünk volt, így a programok szép időben, kellemes körülmények között zajlottak. Sok embernek jelentettek tartalmas, jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást itthon a saját otthonunkban. Ez is bizonyítja a helyi civil szervezetek aktív tevékenységét, önzetlen munkájukat. Köszönet a rendezésért a Somogyi Lovasbetyárok Sportegyesületnek, a Vasasért Egyesületnek, a fellépőknek, és a vasasi polgárőröknek a rendezvény helyszíneinek a biztosításáért.

Taar Ilona

 

 

 

Comments

comments