Mediterrán Ősz: Gyaloglóverseny Vasason

Városrészünkben eddig soha nem látott eseményt rendezhettünk. A Märcz Róbert Gyalogló Emlékversenyen 4 ország, 7 klubjának 35 igazolt versenyző vett részt, a különböző versenytávokon.

A szép számú nézőközönség, különösen a férfiak versenyében nagy küzdelmet láthatott a tatabányai Bagdány Tomasz és a helyi Srp Miklós között, végül Tomasz nyerte meg a 10km-es versenytávot. Ennek eredményeként nemzetközi szintű eredmény született. A női 10km-en a békéscsabai kiváló gyaloglója Kovács Barbara nyert, aki végig egyedül haladt az élen, eredménye így is magas színvonalú. A leányok 5km-es versenyében Dimanopulosz Daphne új serdülő legjobb eredményt ért el (magyar csúcs ebben a korosztályban nincs). A 3km-es versenyben mindkét nemnél nagy küzdelem és remek eredmények szülöttek, mindenki új egyéni csúcsot ért el. Üde színfolt volt a versenyen a gyermekek, 8-12 évesek versenye. A gyerekek többsége csak néhány hónapja sajátította el a gyaloglás fortéját.

Az igazolt versenyzők után az amatőröké lett a pálya. Itt 1 és 2 km-es távok, valamint családi váltók is indulhattak, vagyis a falu apraja, nagyja lepte el a pályát. Összesen 56 célba érkező volt, mindenki kis ajándékcsomagot vehetett át a szervezőktől.

A versenyt megtisztelte jelenlétével Märcz Róbertné, Gizi néni, Robi bácsi felesége, aki nagyon örült ennek a versenynek, meghatódott a verseny szervezésén, rendezésén és Robi bácsinak állított emlékversenyen. A verseny vezető gyalogló bírója, Gruber Orsolya (nemzetközi bíró) is úgy nyilatkozott, hogy kevés ilyen jól megrendezett verseny vehetett részt. A versenyzőknek és az edzőknek is tetszett, mind a pálya, mind a szervezés és a hangulat, amit a nézők biztosítottak.

Külföldre is elért a verseny szelleme. A veterán gyaloglók netes kiadásában egy 2 oldalas cikk jelent meg, valamint a Portugál Gyalogló Blog is megírta a versenyt és közölte az eredményeket. A pécsi sajtóban, sajnos nem sikerült elérni, hogy bármi is megjelenjen a versenyről.

Köszönjük a verseny szervezőinek és rendezőinek, mindenkinek, aki valamilyen formában segített, hogy ez a verseny ilyen jó hangulatú és szervezett lett.

Comments

comments