Önkormányzati hírek

 

 

Mindenek előtt így a választások után szeretném megköszönni a bizalmat azoknak a vasasi-somogyi-hirdi lakosoknak, akik elmentek választani, és többségi szavazatukkal ismét lehetővé tették azt, hogy az elkövetkezendő öt esztendőben továbbra is folytathassam a képviselői munkámat.

 

A vasasi Kultúrotthon környéke mindig és ma is a közösségi lét színtere volt. Az épületben és a kapcsolódó szabadtéren rendszeresen tartanak közösségi- és gyerek-rendezvényeket, ünnepségeket, bányász megemlékezéseket, itt van az óvoda, az Idősek Napközi Otthona, a játszótér, a Bányász Emlékpark, de közel van az iskola és a foci pálya is.

Az épület és környezete felújításra szorult.

 

Még szeptember végén elkészült a bányász szobor előtti tér felújítása, teljes szélességében a tér aszfaltburkolatot kapott és a csapadékvíz elvezetést is megoldották. Ezáltal a tér rendezettebbé vált.

A Kultúrotthon nagytermében a parketta is nagyon elhasználódott, elkopott. Ennek felújítását, lakkozását is elvégezték.

 

Októberben elkészült a Kultúrotthon melletti játszótér felújítása. Felépítettek egy fából készítet várat mászókákkal, csúszdákkal, tornyokkal, hidakkal. Az alapozási munkálatokat a közmunkásaink végezték. A gyermekes szülők, az óvodás és iskolás gyerekek már felfedezték, „belakták” a játszóteret, szinte a nap minden szakában gyerekzsivaj tölti be a környéket, láthatóan sokan örülnek az új létesítménynek.

 

A Bányász Emlékparkban már elkezdték építeni azt a Bachmann Zoltán által tervezett emlékművet (lásd. látványterv), amelyet az 1986-ban bekövetkezett vasasi bányaszerencsétlenség magyar és lengyel áldozatainak emlékére állít a magyar és a lengyel állam, továbbá a pécsi önkormányzat. Az emlékmű befejezéséhez még nem áll rendelkezésre a teljes forrás, ezért ma még nem lehet pontosan tudni, hogy mikorra készül el és felavatására mikor kerülhet sor.

 

Ugyancsak elkészült a Határ utca déli szakaszának aszfaltozása, a Toboz utca és Sas utca kavicsozása.

Mindenképpen arra szeretnék törekedni, hogy a településeink elhanyagolt útjainak burkolatát aszfaltozással, mart aszfaltozással vagy legalább kavicsszórással javítani tudjuk. Ezzel kapcsolatban még nagyon sok a tennivaló.

 

 

Huba Csaba

Comments

comments