Jó Szerencsét kapu avatása

 

Szeptember 30-án a Vasasi Szent Borbála Egyesület a vasasi Bányász Emlékparkban Jó szerencsét kaput avatott, mintegy 60 ünneplő előtt. A térzenét és a Himnuszokat a Vasasi Bányász Fúvószenekar játszotta. Vezényelte: Vucseta László karnagy úr. A Berze Nagy János Népdalkar bányász dalokkal örvendeztette meg a jelenlévőket. Vezényelt: Mesterné Strausz Emőke. Kövesi Ferenc plébános úr megszentelte a Borbála és a bányamanó zászlókat, majd pedig a Jó szerencsét kaput. Ünnepi beszédet Dr. Riedl István bányakapitány úr mondott és ő avatta fel a kaput. A jó szerencsét köszönés ebben az évben 125 éves. Ebből az alkalomból állítottuk a Jó szerencsét kaput, hogy ez a szép bányász köszönés ne csak a múlté legyen. Életre szeretnénk kelteni egy legendát, melyben ha erősen hiszünk valóra válik. Hisszük, ha egy beteg műtét előtt átsétál a kapu alatt, az hamarosan meggyógyul. Hisszük ha egy szerelmes pár sétál át alatta, megcsókolják egymást, örökké tart életük. Hisszük, mert hit nélkül élni nem lehet. Köszönetet szeretnék mondani volt bányász kollégáimnak, barátaimnak akik önzetlen munkájukkal felállították a Jó szerencsét kaput:

Jazbinsek László, Mag József, Orosz Ferenc, Patyi József, Fejes József, Réder Ádám, Major László, Dr. Bíró József és Kállai János. Köszönet Varjú Istvánnak a hangosításért és Tóbi Antalnénak ennek biztosításáért.

A Jó szerencsét kapu Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg, a 2014. évi „LÉPJ- Légy Pécs Jövője” pályázat keretében.

 

Jó szerencsét!

Ruzsicsics Ferenc

Vasasi Szent Borbála Egyesület elnöke

 

 

 

Comments

comments