„ÉNEKELNI JÓ”

 

Ezt mondja egy Francia népdal, és ezt valljuk mi is 17-en a Hirdi „Napsugaras Ősz” Asszonyklub énekesei. Eddig kisfalunk rendezvényein énekeltünk /hősök napja, falunap, Adventi hangversenyek, idősek karácsonyán/.

Most azonban úgy éreztük kilépünk a falunkból és beneveztünk a „Népek tánca, Népek Zenéje” címmel meghirdetett vetélkedőre, melynek elődöntője szeptember 28-án volt Birjánban. A zsűri úgy döntött, hogy indulhatunk a középdöntőben is, amely november 8-án lesz Nagyatádon. Most erre készülünk, Szondi Józsefné Piroska vezetésével.

A másik fellépésünk október 4-én volt Pécsett, a Kodály Gimnázium dísztermében megrendezett „Meszesi Dalfesztivál” keretében. Itt a keleti városrészekből és a város keleti vonzáskörzetéből érkeztek a kórusok és dalkörök.

Dr. Várnai Ferenc zeneszerző és népdalkutató köszöntőjében Széchenyit idézte. „Nyelvében él a nemzet” éppen ezért a dalok is fontos szerepet töltenek be a magyar kultúrában, legyenek azok népdalok, műdalok, nóták, slágerek.

A mi nosztalgia műsorunkban melyet előadtunk az előbb felsoroltak közül minden szerepelt. Harmonikán Keller Antal kísért bennünket. A közönség velünk énekelte a dalokat, slágereket. A végén vissza is tapsoltak, így megismételtük az utolsó számot.

Úgy érezzük, itt is sikeres volt a bemutatkozásunk, és ez arra ösztönöz bennünket, hogy a gyakorlásokat komolyan kell venni, mert van még szépíteni valónk, hogy még tökéletesebb legyen énekünk.

A „Napsugaras Ősz” Asszonyklub nevében

Békefi Ernőné

 

 

Comments

comments