Kutyakomédia

 

Levelet kaptam, pedig nem is vártam . Se cím rajta, se bérmentesítés csak a feladó PMJV Önkormányzata. Máskor se, de pénteken levelet kapni az önkormányzattól az nem jelent jót az álmoskönyv szerint. Így hát óvatosan bontom fel. Vajon mivel lepnek meg ? Csak egy adatszolgáltatási kérdőív ebösszeíráshoz. A tartott kutyák száma nulla estén a további kérdésekre nem kell válaszolni, de a kérdőívet, mint nyilatkozó alá kell írni. Nyilatkozó aláírása és az aláíró neve olvashatóan. Ennyi és semmilyen további adat az azonosításhoz .  Se cím se más egyéb. Próbálom megfejteni, hogy mi történik akkor, ha több azonos nevű nyilatkozásra kötelezett közül nem mindenki tesz eleget adatszolgáltatási kötelezettségének ? Talán igaza lehetett Sándor Gyuri bácsinak amikor jó harminc éve egy jelenetében azt mondta, hogy : „ Kérem, mink itt a tanácsban mindenkiről tudunk mindent ! ” A második változat, hogy minden azonos nevűre kiszabják az „ állatvédelmi bírságot ” és majd eldöntik egymás között, ki mulasztott. Nem fizetés esetén pedig valamennyi érintett ellen végrehajtási eljárást kezdeményeznek. Elég borzasztó, de sajnos nagyon is életszerű !

Amíg a fentieken elmélkedtem, megérkezett a „ város közéleti hetilapja ” , amelyben az alpolgármester próbálja megnyugtatni az érintetteket, hogy : „ Más városokkal ellentétben Pécsen nem lesz ebadó. ”

Azok, aki éltek a korábbi diktatúrában és emlékeznek az információ áramlási módszerekre, tudják, hogy gyakran az elhallgatott információ hordozta a valós híreket. Igaz, hogy a proletárdiktatúrában még nem zúdítottak ránk ennyi szemetet és hazugságot mint most a bankárdiktatúrában, így könnyebb volt kevesebb szemétből kihámozni a valódi híreket. Gyanítom, hogy az alpolgármester „ nem fejtette ki a teljes igazságot ”, lemaradt a mondat vége, ami talán ez lett volna : az önkormányzati választásokig . Miből gondolom ezt, kérdezhetik többen ? Az önkormányzat és a polgármester egy korábbi intézkedéséből .

Mint ismert, amikor a kormány megteremtette a jogi kereteit annak, hogy az önkormányzatok adót vessenek ki az ingatlanokra, akkor a város polgármestere „ más városokkal ellentétben „ a kevesek közül akik éltek ezzel a lehetőséggel, az elsők között kezdeményezte a bevezetését. Hivatkozva a város akkori adósságállományára, ( bla, bla, bla … ) a közgyűlés elfogadta, így mi fizethetjük az ingatlanadót! Azóta a „ kormány átvállalta ” a város adósságát, ( szét terítették az ország valamennyi adófizetőjére ) de semmi hír arról, hogy az ingatlanadót megszüntetnék vagy felfüggesztenék . Amikor ezt megkérdezték a polgármestertől akkor azzal pattintotta le a kérdezőt, hogy : „ Nem hagyja magát zsarolni ezzel a témával ! ”

Úgy tűnik, hogy az Ő képén is elérte a „ narancsbőr ” azt a kritikus vastagságot, amely értéktől már bármi lepattan róla. Persze azt is mondhatta volna, hogy : Ne kérdezz birka, hanem fizess ! Talán furcsa, de épp egy fejezet vége következik abban a szappanoperában, amelynek, nézői, szereplői és egyben szenvedő alanyai is vagyunk . Míg a polgármester és a képviselők lázasan készítik a listát amelyen az elmúlt ciklusban elért eredményeik szerepelnek, hogy a választások előtt fényezhessék magukat, fel sem tűnik nekik, hogy a megoldott problémák jelentős része talán nem is létezett volna az Ő korábbi átgondolatlan és felelőtlen döntéseik nélkül. Így összegezve a listát, az eredmény elég siralmas . Büszkeség és balítélet, magyar módra ! Büszkén sorolják az igen kétes eredményeiket. Balítélet, hogy a választók ennek ellenére ismét bizalmat szavaznak nekik !

< Taki >

 

 

Comments

comments