Ismét árvíz volt

Május 6-án a többnapos esőzés miatt a vasasi vízfolyás ismét komoly gondot okozott.

Már 5-én a délutáni és esti órákban a vízszint olyan magas volt, hogy 15-20 cm hiányzott ahhoz, hogy a patak kiöntsön. Az esőzés kissé csillapodott, de 6-ára a Komló térségében lezúduló hatalmas esővíz a patak szintjét egy óra alatt kb. 50 cm-rel megemelte és a Kút utcai híd alatti szakaszon a vízfolyás kiöntött.

Kérésünkre a Biokom munkatársai a helyszínre több teherautónyi homokot és zsákokat hoztak, egy óra múlva megkezdődhetett a védekezés. Szorgos kezek töltötték meg a 6-800 db. homokzsákot és rövid időn belül a zsákok megfogták az áradó vizet.

Itt szeretnék köszönetet mondani a Biokom munkatársainak, a közmunkásainknak, a helyi lakóknak és mindenkinek, aki gumicsizmát húzott, és az árvíz megfékezésében segítséget nyújtott.

Már 2010. május 16-án is átéltünk egy ennél súlyosabb árvizet, úgy tűnik, hogy a klímaváltozás következményeként erre május hónapban számítanunk kell.

Az önkormányzattól ismételten kértem a patak medrének tisztítását és folyamatban van a híd alatti kanyar mederrekonstrukciója.

 

Huba Csaba

Comments

comments