Pillanatképek a „Napsugaras Ősz” Asszonyklub életéből /2013. utolsó negyedév/

Ötödik alkalommal október 5-én Textil és Üveg címmel kiállítást nyitottunk a faluházban.

Árvai Ágnes textilművész, Kertészfi Ágnes Ferenczy Noémi Díja üvegművész

és egy Hirdhez kötődő fiatal tehetség munkái voltak láthatók. A kiállítás hétvégeken /szombat-vasárnap/ volt nyitva. Kb. 200. fő nézte meg. A vendégkönyv bejegyzései szerint újra sikerül egy szép és nívós kiállítást rendezni.

Október 25-én, jótékonysági esten vettünk rész a Pécs-Somogyi Kodály Zoltán művelődési házban Wéber Balázs beteg kisfiú ápolására a „Szemem Fénye” alapítvány támogatására. Az énekkar Hirdhez kapcsolható népdalokat énekelt Szondiné Piroska vezetésével. Verset mondtak: Bacskayné Katika és Vinczéné Borika. Tagságunk anyagi segítséggel is hozzájárult a gyermek gyógyításához.

November 23-án egynapos kirándulás Budapestre. Korán indultunk, mert 9 órakor már a Parlamentben voltunk és az óránkénti őrségváltást láthattuk a Szentkorona mellett. Az Országház egyéb látnivalóinak megtekintése után a Szépművészeti Múzeum időszakos és állandó kiállítását néztük meg.  Az időszakos kiállítás a hazánkban először látható „Caravaggió-tól-Canalettóig” címmel barok és rokokó kori olasz festők műveiből állt. Az állandó kiállításon pedig olyan híres festők képeit láthattuk, mint Raffaello, Tiziano, Goya, Monet stb. A magyrok  közül Munkácsi, Székely Bertalan, Zichy Mihály, Paál László stb. Délután 3 órakor a Fővárosi Operett színházban Zerkovitz Béla „Csókos Asszony” című operettjét neves színészek énekesek u.m. Huszti Péter, Oszvald Marika, Faragó András, Dolhai Attila, Borbás Barbara. Peller Károly, Szende Szilvi előadásában tapsolhattuk végig.

Hazafelé a Dunakömlődi halászcsárdában vacsoráztunk. Este ll órakor fáradtan, de élményekben gazdagon érkeztünk haza. A kirándulás szervezését Heiszlerné Panninak és Dittlerné Juditnak kell megköszönünk.

December 13. „Idősek Karácsonya” a faluházban. A település Részönkormányzata és klubunk közös szervezésében és rendezésében ünnepeltük a közelgő Karácsonyt és vendégeltük meg a falu 70.,év felüli lakóit. A műsorban a Hirdi iskolások az énekkar, verset mondott Novákné Márta, valamint Kunglné Ilike. A zenét ifj. Jekl Zoltán szolgáltatta villanyorgonán.

December 15. Adventi hangverseny a katolikus templomban énekkarunk már évek óta készül erre az eseményre is. De most egy újdonsággal bővült a műsor. Fellépett a Hirdi fiatalok fúvós zenekara. A zenekar vezetője ifj. Jekl Zoltán tagjai: Bacher Krisztián, Bánfai Barnabás, Gombkötő Dávid, Jekl Gábor, Kamu Levente, Keller Zoltán és Wágner Balázs. Így több karácsonyi éneket a zenekar kíséretével énekeltünk el.

December 22. Adventi hangverseny a református imaházban. A Hirdi óvodások és iskolások műsora után a fúvós zenekar és énekkarunk következett. Egy-egy zeneszám és énekszám után verset mondott Vargáné Angéla, Novákné Márta. A fúvósok kíséretével a karácsonyi énekek következtek. Mivel itt a kisebb hely miatt közelebb voltunk egymáshoz, szívet melengető öröm volt, hogy láthattuk az óvodások iskolások és az egybegyűlt közösség is velünk énekelte a Menyből az angyal, a Pásztorok és a Csendes éj című karácsonyi énekeket.

Nagyon jó érzés volt látni és hallani, hogy a falu apraja, nagyja, fiatalja és időse együtt várta és vágyta a közelgő ünnepeket.

A „Napsugaras Ősz” Asszonyklub nevében:Békefi Ernőné

Comments

comments