Somogyi Óvoda híre

Vasasi óvoda mindennapjai

 

Keleti Városrészi Óvoda

        Somogy Óvodája

  Pécs – Somogy, Bányatelep u. 19.

 

2013  januárjától különváltunk a Budai –Városkapu Iskola egységétől, melynek öt és fél évig voltunk tagintézményei. (mindhárom településünk óvodái). Ezt a változást a fenntartóváltás generálta. Városunkban így megszűntek a többcélú intézmények, és ezzel az óvodák alárendelt szerepe.

Három kis óvodánkat a város Önkormányzata üzemelteti, és önállóságunkat júniusig meghagyta. Ezután olvadtunk be a Keleti Városrészi Óvoda 11 intézménye mellé, így lettünk egy nagy egység, 14 óvodával, több száz kisgyerekkel, és munkatárssal. Már az első hónapokban éreztük, hogy törődnek velünk, egyenrangú félként kezelnek, számíthatunk a vezetőség támogatására, és ez nagyon jólesett, a megfelelésre motivált bennünket.

Tizennégy év telt el az iskolákhoz csatolás óta, és felüdülésként éltük meg, a szakmai közösséghez való tartozást. Hét év után visszakaptuk az óvodapedagógusi álláshelyet, mellyel arányosabb lett a munkaelosztás, és a dajkák munkáját nagyban könnyíti a félállásban foglalkoztatott takarítónőnk.

Szeretném nagy vonalakban felidézni újságunknak, a Somogyi óvoda eltelt évében történt eseményeket, újításokat, jeles napjaink rendezvényeit.

Nagyban felpezsdítette anyagi létünket, hogy a Vasasért Egyesület lehetőséget adott egy TÁMOP pályázatban való részvételre, és a nyertes pályázat sikeréből mi is profitálhatunk. A másik pénzügyi segítséget a Részönkormányzatunk elnökétől, Huba Csaba úrtól kapjuk, aki minden évben bizonyos összeggel támogat, melyből játékparkunkat fejleszthetjük. Mikulásra készülve pedig, csomagba szánt finomságokkal kedveskedik nekünk. Minden segítségért hálásak vagyunk, a gyerekek örömét a fényképek tanúsítják.

Az őszt sokféle programmal tettük emlékezetessé. Szerepeltünk a testvér óvodánk által szervezett Szüreti mulatságon, mely minden évben nagyszabású rendezvény. Műsorunkat elvittük a Malomvölgyben működő Szeretetotthon idős lakóinak, ahol nagy szeretettel és tapssal jutalmazták a gyerekek lelkesedését.

 

A Hangoló bábelőadásokat idén a TÁMOP pályázat finanszírozza, és három alkalommal várjuk óvodánkban a színvonalas előadást, Nemes Lászlótól.

A Bóbita bábszínházba bérletet váltottunk, amely a megújult helyén igazi gyermekparadicsom lett, a középső-, és nagycsoportosok nagyon várják a látványos, művészi bábjátékot.  A nagyokkal eljutottunk a Tudásközpontba, a gyermek könyvtárba, ahol szenzációs órákat töltöttünk, és együtt fedeztük fel a gyerekekkel a titkokat, a mesék birodalmát. A mai kor gyermekeit vissza kell hódítani a technikától a könyvek világába, hiszen a képzeletük, személyiségük alakulása, és az olvasóvá válásuk nagyban függ a gyermekkori hatásoktól.

Az érdeklődő szülőknek nyílt délelőttöt szerveztünk, melyen ízelítőt kaptak az adott csoport életéből, játékából, tudásából.

Az adventet izgalommal, sok kreatív ötlettel vártuk. Luca napján az iskolával karöltve mesés – játékos – bábos – sütős délutánt szerveztünk, mely sikert aratott, a kicsik és nagyobbak őszintén örültek a szülőkkel közös készülődésnek.

Nyolc éve hagyomány, hogy a helyi Idősek Klubja tagjait, munkatársait látjuk vendégül, mesével, közös dalolással, apró ajándékkal kedveskedünk nekik, és ők is viszonozzák felénk ajándékaikkal.

A jövő terveiben szerepel udvarunk felújítása, homokcsere, és játékeszközök vásárlása. Szeretnénk, ha óvodásaink szép, és balesetmentes környezetben nevelődhetnének, és további életüket meghatároznák az itt eltöltött évek jó emlékei.

Büszkék vagyunk arra, hogy tágas, ízléses környezetben dolgozhatunk, szívesen járnak óvodába a gyerekeink, vigyázzunk közösen rá, neveljük egymást a szép megbecsülésére, hiszen több százezer forintba került a korszerűsítés, és a működés.

 

Üdvözlettel:

 

 

Pécs – Somogy, 2013.12.28.                                   Szabóné Pécsi Éva

Tagóvoda vezető

 

 

 

 

Comments

comments