Ahol még van összefogás és összetartás…….

A bányászoknál! Szent Borbálára, a bányászok védőszentjére emlékeztek az elmúlt hónapban nagyon szép ünnepségsorozattal a városban.December elsején vette kezdetét a rendezvénysorozat. A vasasi volt Bányászotthon megtelt régi bányászokkal, bányászfeleségekkel, özvegyekkel, fiatalokkal és gyerekekkel.

„Jószerencsét!”-hangzott a köszöntő Ruzsicsics Ferenctől, a Vasasi Szent Borbála Egyesület vezetőjétől, aki szervezője volt több segítőjével együtt ennek a szép ünnepségnek.A nyolcvan éve alakult vasasi bánászzenekar szívhez szóló muzsikája sokaknak könnyet csalt a szemébe. A zenekarban régi bányászok, azok gyermekei, majd unokái is szerepeltek, akik nem hivatásos zenészek. A Berze Nagy János Népdalkör nagyon szép Borbála napi dalokat énekelt. Az általános iskola diákjai történelmi bepillantást adtak-régi képek vetítése mellett- a bányászok életébe.a kicsik és nagyok tánca szintén dicséretes volt.

Hoppál Péter méltatta a múltat, jelent és a jövőt. December 4-én a Kodály Központban volt nagy gálaműsor, ahol hivatásos zenészek léptek föl nagyon szép műsorral. A vasasi Bányászzenekar nyitotta meg a nagy fúvós gálát a bányászhimnusszal.

December 5-én a Zsolnay negyed  E78-as termében folytatódott a sorozat, ahol a vasasi bányászzenekar, népdalkörök, mazsorett csoportok és a szabolcsi fúvószenekar adtak szintén nagyon színvonalas műsort.

Köszönet a szervezőknek, akik ilyen szépen megrendezték a bányászok védőszentjének emlékműsorát!

Itt látszik, hogy van összefogás a bányászoknál, ami a szeptemberi bányásznapi ünnepségeken is látszik. Köszönet nekik, és jó egészséget, további példás összefogást kívánok:

Kruzsely Lászlóné

volt vasasi tanár

Comments

comments